Over 25.000 har passert her på to måneder: – Det er veldig bra

POPULÆR SYKKELSTI: Sykkeltelleren langs Stavernsveien viste mandag formiddag at 25.153 syklister har passert i 2018.

POPULÆR SYKKELSTI: Sykkeltelleren langs Stavernsveien viste mandag formiddag at 25.153 syklister har passert i 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet helgen viste sykkeltelleren på Stavernsveien at 25.000 har syklet forbi siden den ble satt opp i mai.

DEL

Mandag formiddag var det allerede 62 syklister som hadde passert sykkeltelleren på Stavernsveien. I helgen bikket telleren over 25.000 syklister, og det er fra den ble satt opp i mai i år.

– Det er veldig bra at det er så mange som sykler. Dette viser at det er flere som sykler enn det man tenker over, sier Bjørn Terje Nordvik, sykkelkoordinator i Larvik kommune.

LES OGSÅ: Foreslår nye plastvettregler i Larvik – vil «adoptere» bort strendene

Motivere folk til å sykle

Formålet med å ha en slik sykkelteller er å motivere andre til å sykle, og få de som allerede sykler til å sykle mer. Sykkeltelleren langs Stavernsveien viser antallet på hvor mange som har passert i dag, i går og i løpet av året. Ifølge telleren var det 300 som hadde syklet forbi i løpet av søndagen.

– Vi håper det er flere som sykler nå og at sykkeltelleren kan bidra til at folk sykler mer, sier Nordvik.

– Når folk ser at det er så mange som har sykler kan det hende de tenker «her må det være fint å sykle» og at bidrar til flere syklister, legger Nordvik til.

Kan komme flere sykkeltellere

Foreløpig er sykkeltelleren på Stavernsveien den eneste som er aktiv i Larvik. Det har også blitt plassert en ny ved Circle K ved Torstrand, men den er ikke fungerende ennå.

– Målet vårt er å fange opp de som sykler til og fra jobb i Larvik sentrum, sier Nordvik.

Nordvik forteller at fylkeskommunen er positive til å sette opp flere i Larvik, og at kommunen har tenkt på flere steder, men at det ikke er bestemt noe konkret ennå.

– Det er en stor sjanse for at det dukker opp flere i løpet av høsten, sier Nordvik.

Artikkeltags