Ta vare på musikk- og danselinja – den er viktig for Larvik!

Elever fra musikk og dans er viktige lederkrefter

Elever fra musikk og dans er viktige lederkrefter Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mange har sagt mye bra om musikk og dans på THVS. Jeg kan bare stille meg i rekken. Som mangeårig dirigent av kor i Nanset kirke og musikklærer i Larvik kommune, har jeg sett mange av «mine» korister og elever fullføre videregående på musikklinja. Mange av disse har i årene de gikk på videregående bidratt med sine krefter som dirigenter, bandledere, musikere, danseledere og dramaledere i NaBaGo-korene og i Nanset Ten Sing. I tillegg har de også påtatt seg styreverv og lederoppgaver, både lokalt og nasjonalt i blant annet Ten Sing-bevegelsen. En rekke av disse har tatt høyere utdanning innen musikk eller dans etter fullført videregående enten i Norge eller i utlandet. Noen på bachelor-nivå, andre på masternivå. Flere er nå tilbake i byen og bidrar inn i dans/teater/musikk og på andre kulturarenaer.

Felles har jo disse elevene grunnlaget de har fått gjennom barneår i ulike musikkaktiviteter, hvor de har hatt dyktige ungdommer som gode forbilder. Senere har de selv fått erfaringen og gitt tilbake til de som er yngre det de har lært og erfart ved THVS med meget dyktige lærere og godt sosialt miljø på linja.

I fylkesrådmannens innstilling leses det at mange av dagens elever på studieprogrammet ikke skal bli kunstnere eller kulturarbeidere. Nei – det er kanskje ikke alle som skal bli kunstnere, men hva legges her i ordet kulturarbeider. I tillegg til de nevnte som har tatt høyere musikkutdanning, er det også flere som tar eller har tatt pedagogisk utdannelse slik at de kan bringe sin kompetanse videre til nye generasjoner i skolene våre. Forskning rundt sammenhengen kreative fag i skolen og resultater i øvrige fag kunne her vært skrevet mye om, men dette forventer man at Fylkesrådmannen har satt seg inn i.

La oss ta vare på MD og den høye kvaliteten som gis på dette programmet ved THVS. Da beholder vi kompetansen til lærerne, som også kommer andre til gode i kulturlivet i Larvik. OG – vi sikrer at vi har et bredt felt med engasjerte kulturarbeidere som kan bidra med stort og smått i kulturLarvik fremover. Dette er ikke viktig kun for elevene som berøres direkte. Vi trenger dem alle i vårt kulturliv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.