Gå til sidens hovedinnhold

Taburett eller miljø?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(NOAH svarer på dette innlegget i denne lenka, red.anm.)

For en tid siden kommer Venstres stortingsrepresentant Carl Erik Grimstad med ett angrep på Porsgrunns ordfører Robin Kåss. Jeg siterer Grimstads innlegg: «Jeg har lenge lurt på om jeg skulle le eller gråte over Robin Kåss sitt forsøk på å bruke deponisaken i Brevik til å sverte regjeringen Solberg og miljøministeren spesielt.»

Videre gis det kritikk for at AP, s Terje Lien Aasland og R. Kåss ikke overholder avtale om ikke å sverte regjeringen. Hvorvidt en slik avtale er inngått eller ikke har jeg ingen kjennskap til.

Derimot vet jeg hva du C.E Grimstad stilltiende sitter inne med av kunnskap angående import av farlig avfall. Langøyas geologiske beskaffenhet, og tidligere løsninger ved utvidelser av deponikapasiteten på Langøya.

På vårparten 2020 kom det i stand ett møte på fylkeshuset i Tønsberg hvor det vi presenterte for de fremmøtte ble møtt med forferdelse. Det ble berammet ett nytt møte, og da var du med Grimstad. Du møtte to geologer, hvorav den ene er siv.ing. ingeniørgeolog og spesialist på bergmassers tetthet, den andre geolog fra Holmestrand med inngående kunnskap om geologien på Langøya.

Videre fikk du høre en tidligere Langøya ansatt sin historie.

Du fikk også møte en person som har gjort ett stort arbeide med å avdekke hvordan importen foregår. Videre hvordan NOAH AS blander farlig avfall med rene og lett forurensede masser. Dette for å få omklassifisert fra «farlig avfall» til lett forurensede masser, og ved det kan plassere dette på nøytraldeponiene på Langøya.

Det kan dokumenteres at stoffer så giftige at de er totalforbudt over nesten hele verden ligger i tonnevis på det såkalte nøytraldeponiet på Langøya.

Det er dette området som skal bli Holmestrands befolknings nye perle, og rekreasjonsområde, «vel bekomme»

Du husker vel møtet vi hadde på Stortinget hvor du hadde fått i stand ett møte med oss og Erling Borgen. Vern om Grenland nei til deponi møtte med 4 personer hvorav den ene er legespesialist, og den andre er psykologspesialist.

Jeg husker godt dine gjentatte uttalelser om at Venstre ikke kan leve med å sitte i regjering hvis disse forholdene ikke ble brakt til en ende. Du kan ikke ha gjort stort, for både du og Venstre er fortsatt i regjering.

Videre kommer du med noen tynne argumenter som liksom skulle holde Dalen gruve rein for giftig avfall.

Hvis du føler deg forulempet av R. Kåss og T.L Aasland for at de angivelig skal ha svertet regjeringen, så får det være opp til deg. Denne regjeringen har utmerket godt klart å sverte seg selv i denne saken.

Kommentarer til denne saken