Gå til sidens hovedinnhold

Takker alle for den store innsatsen – ordføreren sier kriseberedskapen fungerte som den skulle

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordføreren fulgte slukkingen og krisearbeidet rundt brannen i Larvik bibliotek nært, og er imponert over det arbeidet som ble gjort av mange. Mest tenker han imidlertid nå på ansatte som har mistet sin fysiske arbeidsplass.

Mandag formiddag skal ledelsen i kommunen ha møte med de ansatte på biblioteket for å diskutere hva som skal gjøres framover med midlertidig og nytt bibliotek i byen.

Alt fungerte som det skulle

Ordfører Erik Bringedal sier til Østlands-Posten at han er imponert over den innsatsen svært mange la ned under og i forbindelse med brannen lørdag, og han sier at så langt han kan se fungerte alt som det skulle i forhold til kriseplaner.

– Jeg opplevde i går en fantastisk flott innsats fra brannvesenet, og også fra mange ansatte i Larvik kommune, legevakt og mange andre. Vi klarte å varsle berørt befolkning raskt, og krisestaben i kommunen sørget for å få opprettet et senter i Farrishallen der folk som ønsket hjelp eller bistand kunne komme. Her kunne vi konstatere at ingen, så langt jeg vet, har kommet til skade i forbindelse med brannen, sier han.

(saken fortsetter under bildet)


Bringedal sier at man nå skal gjøre en grundig evaluering av hvordan krisearbeidet ble gjennomført, men at han så langt ser at det aller meste fungerte som det skulle.

– Det er veldig mange som fortjener en takk etter lørdagens innsats. Det var fantastisk flott å se den flotte innsatsen midt oppe i tragedien, sier han.

(saken fortsetter under bildet)

Skal følge opp de ansatte

Ordføreren var selv til stede på brannstedet så godt som hele lørdagen, og han sier det var spesielt å stå der sammen med de ansatte ved biblioteket som nå har mistet sin fysiske arbeidsplass.

– Det måtte være tøft for dem å oppleve noe slikt, og det forsto jeg når jeg så dem være til stede lørdag, sier Bringedal.

– Mandag morgen skal vi ha et møte med de ansatte som er rammet direkte i forhold til sitt arbeid. Vi må se på hva vi kan få til med en midlertidig løsning, og så må vi starte arbeidet med å se hva vi skal gjøre permanent med et bibliotek i Larvik. Et bibliotek skal vi jo ha, sier Erik Bringedal til ØP søndag.

Kommentarer til denne saken