– Det er litt vemodig å slutte, men alt har en ende, sier Håkestad.

Ved avskjedskonserten medvirker selvsagt koret Lardal kantori. Det ble startet av Håkestad i 2001 og har blitt et kulturelt flaggskip i bygda. Videre medvirker kantor Hallvard Brattvoll på orgel, Filip Håkestad er sangsolist og Even Sundby er prest ved anledningen.

– Det har ikke vært lett å velge ut musikk til denne anledningen. Det er så mye jeg gjerne skulle framført, men jeg har landet på musikk som jeg synes er vakker og det blir på en måte min avskjedsgave til Lardal. Musikk som har betydd mye for meg og som jeg håper publikum også vil sette pris på. Uansett var det en selvfølge at Lardal kantori skulle spille en hovedrolle. Det har gjennom 21 år blitt mitt hjertebarn i Lardal; et kor jeg er stolt av å ha dirigert siden starten og har hatt mange store musikalske opplevelser med. Det hadde vært hyggelig å møte både store og små ved denne musikalske sluttstreken, forklarer Håkestad.

Det er for øvrig ikke helt riktig å bruke ordet konsert om arrangementet. Kanskje er konsertgudstjeneste et bedre ord. Musikalsk er nemlig konserten bygget opp rundt gudstjenesten «Completorium Norvegicum» av Trond Kverno. Det er en kveldsbønn for kor, menighet, solist og prest.

Det hele blir rammet inn av rikelig med korsang, solosang og allsang.

Musikken som framføres spenner fra «When the Saints Go Marching In» via «An die Freude», sluttkoret fra Beethovens 9. symfoni, og vakre salmer og sanger, til «Hallelujakoret». Det blir også framført musikk skrevet av Håkestad selv, også et verk skrevet for anledningen.

Østlands-Posten samlet sammen bildene vi fant, som var merket med Kjell Håkestad i vårt arkiv, fra 2001 og frem til nå:

Bildeserie

Kjell Håkestad bildeserie