Gå til sidens hovedinnhold

Takket de som har stått på for sykkelvei

Trygg på sykkel i Brunlanes har i 20 år arbeidet for en 14 km lang sykkel- og gangvei mellom Stavern og Helgeroa. Etter år med planlegging, reguleringsarbeid og en rekke politiske vedtak er byggingen endelig i gang. Torsdag takket aksjonsgruppa for sykkevei både politikere og de som nå bygger. På agendaen sto godord, kaffe og kake, men også en påminnelse om at man ikke er i helt i mål.

– Fylkeskommunen har bevilget i alt 90 millioner kroner til den etterlengtede sykkel- og gangveien. Uten de to brunlanesingene Knut Anvik (Frp) og Jan Birger Løken (H) hadde det trolig ikke gått, forteller Helene Kjær.

De var begge representanter i Hovedutvalget for Samferdsel og areal i tidligere Vestfold fylkeskommune. Prosjektet er ellers finansiert som et spleiselag mellom Larvik kommune og Vestfold og Telemark fylkeskommune, der fylkeskommunen er den klart største bidragsyteren. Truls Vasvik fra Arbeiderpartiet understreket viktigheten av det tverrpolitiske samarbeidet ved en så stor investering.

Politikerne strålte om kapp med solen på Jahrehagen, og Birgitte Gulla Løken fra Høyre sa det var sjelden kost at veiarbeid var til en så stor glede.

Prosjektansvarlig, Paal Svendsen fra entreprenør Tveter og Lund fortalte at det var veldig hyggelig, om enn uvanlig, å få så mange hyggelige tilrop fra bilister og syklister som måtte stå lenge vente. Dette viste nok at dette var et etterlengtet prosjekt.

Selv om markeringen var ment som hyggelig gest til lokale politikere og arbeidsfolkene vanket mye ros til Trygg på sykkel for sitt tålmodige arbeid. Helene Kjær, som har ledet gruppen, innrømmet at det hadde gått med noen timer men at Trygg på sykkel hele veien har vært fast bestemt på å ikke gi seg.

Det kan komme godt med. Kari Lise Rørvik fra Venstre minnet om viktigheten av fortsatt jobbe for å få midler slik at målet om sykkel- og gangvei mellom Stavern og Helgeroa blir helhetlig.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.