Gå til sidens hovedinnhold

Besøk fra Fransk Polynesia

Artikkelen er over 15 år gammel

Denne uken var presidenten i Fransk Polynesia på besøk hos Tangaroa-mannskapet i Norge.

NORDDALSFJORD - (TORGEIR SÆVERUD HIGRAFF)

Han fikk blant annet se verdens største samling av Stillehavslitteratur på Kon-Tiki Museet i Oslo. Og i januar kommer Tangaroa-filmen på TV.

– Denne uka var Olav Heyerdahl i Washington DC. National Geographic Magazine inviterte ham til å representerte Tangaroa i på festen for årets beste ekspedisjoner. Han var nominert som “Årets helt”! Dette er gode nyheter for alle som hjalp til å realisere Tangaroa.

Vi håper å få dra til USA for å fortelle folkene der borte om de store peruanske sjøfolkene i førhistorisk tid.

Forrige uke var vi samlet i Larvik. Der var nesten alle som var med å hjalp oss i Callao. Vi takker Chris og Greta Gran som arrangerte festen!

Etter at vi kom tilbake fra Tahiti har vi også fått besøk av presidenten i Fransk Polynesia. Han fikk se verdens største samling av Stillehavslitteratur på Kon-Tiki Museet (bildet). Olav viste ham også Holmekollen og Vigelandsparken.

Anders har vært opptatt med filmen om ekspedisjonen. 2. januar vil TV2 vise første episode av tre.

Jeg har kommet godt i gang med boka om Tangaroa. I boka vil jeg også fortelle hvordan det hele startet.

Av alle reisene i høst var turen til Moskva et høydepunkt. Der holdt jeg foredrag for skoleelever og studenter, og jeg fikk endelig snakke detaljert om de fysiske prinsippene bak styresystemet på flåten da jeg besøkte matematisk fakultet ved et av de største universitetene i byen.

Øyvin og Roberto er tilbake i full jobb i henholdsvis Larvik og Lima. De sier at det er vanskelig å returnere til det såkalte «vanlige livet». Vår eminente kaptein, Bjarne, er tilbake i Eide. På Håholmen er han tynget av arbeidsoppgaver, men han planlegger en flott presentasjon av Tangaroa i de perfekte omgivelsene ute ved havet.

Og til neste år er Kon-Tiki 60 år.