Gå til sidens hovedinnhold

Tanker fra en vanlig mann

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er en «vanlig» mann, med vanlig inntekt, vanlig bolig, vanlig gjeld og en vanlig unge. Nå hører jeg at det er min tur. Det er hyggelig, men jeg tror jeg takker nei.

Etter snart åtte år med borgerlig regjering er jeg godt fornøyd med det offentlige tilbudet: Barnehagen «vår» er alle tiders, sykehuset i Tønsberg tar godt vare på meg, og det samme gjør folkene på DPS. Ja, «til og med» Nav er jeg fornøyd med!

Men alle er jo ikke like «vanlige» som meg. Enkelte har kanskje psykiske problemer som ikke det offentlige helsevesenet får noe greie på, noen har et rusproblem som de vil at et behandlingssenter med alternativt opplegg skal hjelpe dem med og noen foreldre mener at en barnehage med et annet syn på ting enn den kommunale passer best for barnet sitt.

Dette er tilbud de kan få i dag, med fritt behandlingsvalg og private barnehager med offentlige tilskudd, og det er det som står på spill ved dette stortingsvalget: Uten et borgerlig flertall vil disse tilbudene være forbeholdt de som har råd til å betale av egen lomme.

Og det er ikke folk med vanlig inntekt.

Godt valg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.