Tanker på en torstrandstur

TOLLERODDEN: Krabbedammen må bli en perle når den står ferdig før sommeren.

TOLLERODDEN: Krabbedammen må bli en perle når den står ferdig før sommeren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det slår meg igjen, der vi går torstrandsrunda en grå, men god søndag. Endringene. En bydel som forandres. Og forbedres.

På Tollerodden er man inne i siste etappe med å restaurere Krabbedammen. Ja, ikke bare restaurere, for det bygges et barnebasseng med sjøvann i den idylliske parken som vi aldri har sett maken til. Det blir en perle.

VAKDSKJÆRET: Hva kommer her? Blir det boliger eller ny satsing på servering?

VAKDSKJÆRET: Hva kommer her? Blir det boliger eller ny satsing på servering? Foto:

Et lite stopp der Strømmens stupebrett og badehus en gang sto. Bygningene på Vadskjæret ligger forlatt ytterst i Karistranda småbåthavn. Nylig solgt, og vi følger spent med på hvilke planer nye eiere har for området som nærmest ligger ute i fjorden. Og selv om du nå ikke engang får kjøpt ei pølse der ute, står fortsatt skiltet med kniv og gaffel og minner om prosjekter som ikke gikk.

Videre bort langs bukta der fabrikker for lengst er byttet ut med boliger. Der gamle strender er blitt langt mer innbydende enn da jeg lekte der som guttunge på 60-tallet.

MOA: Det var heite diskusjoner da nye planer ble lagt fram for Moa. Nå bygges det, og jeg tror det blir fint.

MOA: Det var heite diskusjoner da nye planer ble lagt fram for Moa. Nå bygges det, og jeg tror det blir fint. Foto:

Opp til kjærgår’n og Moa. Endringer igjen. Det bygges for ny aktivitet. Ut mot det som nå heter Storgata, men som for vårs som har levd her noen år alltid vil være Dronningensgate, en steinpark der det til sommeren vil lekes og skates og hva nå det måtte være av aktiviteter de unge nå bedriver. Bortenfor en annen bane for ball og lek.

Og hva vil komme inne på Alfreds store område? Inne i de gamle bedriftshallene og på tomta opp mot jernbanen.

TOGET: Hva skjer med toget gjennom Torstrand? Vil det forsvinne å gjøre bydelen enda mer attraktiv?

TOGET: Hva skjer med toget gjennom Torstrand? Vil det forsvinne å gjøre bydelen enda mer attraktiv? Foto:


Når vi går ned mot undergangen opp mot Fram dundrer toget forbi. Vil det også forsvinne om noen år?

En kjapp tur inn på Fram. Råbygget langs gressbanen er nærmest reist. Til sommeren vil ny tribune også være på plass. Full av folk som håper på opprykk for Roger Iversens guttær.

ET UNDER: Ikke bare spilles det bedre fotball enn på lenge på Fram. Det bygges og pusses opp. Ikke til å tro etter trøblete år.

ET UNDER: Ikke bare spilles det bedre fotball enn på lenge på Fram. Det bygges og pusses opp. Ikke til å tro etter trøblete år. Foto:

Tilbake mot fjorden. Den nye skolen ligger der vi en gang gikk på gymnaset. Blir ikke helt enig med meg sjøl om den er fin eller ikke.

BLINDTARMEN: Hva skjer med min barndoms skoler, Torstrand og Mesterfjellet? Tida er moden for avgjørelser og nye planer.

BLINDTARMEN: Hva skjer med min barndoms skoler, Torstrand og Mesterfjellet? Tida er moden for avgjørelser og nye planer. Foto:

Stopper opp i Blindtarmen, den lille gangveien der tusenvis av torstrandsfolk har vandra fram og tilbake til by’n, og lurere på hva som vil komme der våre barndoms skoler; Torstrand og Mesterfjellet fortsatt ligger. Blir det boliger, barokkhage eller noe helt annet? Noe må i hvert fall skje. Nå sniker forfallet seg innpå bygningene.

Ingen tvil. Torstrand er forandringenes bydel i Larvik.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.