Shakespeare for Kaupang

Action: Line Kaupang i et scenebilde fra forestillingen hun nå er med i. Medspiller her er Thomas Bipin Olsen.foto: privat

Action: Line Kaupang i et scenebilde fra forestillingen hun nå er med i. Medspiller her er Thomas Bipin Olsen.foto: privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Line Kaupang er en aktiv frilanser på og bak teaterscenen. Ikke bare her i Larvik. Nå står Shakespeare i Tønsberg på programmet.

DEL

For frilansskuespillere er sommeren høysesong. Dette er også tilfelle for Line Kaupang.

– I sommer blir det en skikkelig Scenegalsommer, med både «Spillelista» på Munken, hvor jeg jobber i kulissene, ved siden av «Smartine og Sirkusmysteriet» på Galeiscenen hvor jeg er skuespiller».

Men før disse produksjonene har premiere er hun i full action i Tønsberg.

Les også: Line er klar for eventyrland

Les også: Etablerer ny teatergruppe

Les også: Sommerns store kulturkalender

Shakespeare

Aktiv: Som frilans skuespiller har Line Kaupang nok å gjøre de neste ukene.arkivfoto: per albrigtsen

Aktiv: Som frilans skuespiller har Line Kaupang nok å gjøre de neste ukene.arkivfoto: per albrigtsen

– For øyeblikket jobbes det dag og natt opp mot dagens premiere på William Shakespeare's «As You Like It» i nabobyen, forteller hun.

I denne komedien møter vi Rosalind som blir forvist ut i Ardennerskogen. Hun blir forelsket i den edle Orlando, og de leter etter hverandre i denne skogen. Line Kaupang portretterer Oliver, som er Orlandos eldre bror.

– Oliver er en lite hyggelig fyr. Han bestiller rett og slett et mord på sin yngre bror. Min oppgave er jo å forsvare hvorfor han gjør dette selvsagt, så jeg kan jo ikke si at han er ond. Han er rett og slett misunnelig, og føler seg oversett. Handlingene til Oliver springer, på en eller annen rar måte, ut ifra kjærlighet.

Regissør Mads Jørgensen har satt sammen et helt spesielt Shakespeareunivers. Det vil nok ikke bli som du er vant til å se Shakespeare. Det hele vil bli satt i et gammelt nedslitt tivoli.

– Det er jo helt magisk, for fra du har parkert bilen så er det akkurat som om du trer ut av vår verden og inn i Ardennerskogen, smiler Kaupang.

Mer enn en forestilling

Publikum vil bli møtt av skuespillerne på parkeringsplassen, og geleidet opp til spilleplassen. I tillegg blir det live musikk, og det er det lokale Tønsbergbandet «The Pinkertons» som står for det musikalske uttrykket under forestillingen.

– Det er en helt fantastisk opplevelse, å få ta del i en forestilling som dette. Nydelig tekst, hardtarbeidende, talentfulle og flotte mennesker i alle ledd av produksjonen gjør at det alltid er en fryd å komme på jobb. Man kan være så sliten man bare vil, men når du blir møtt med en klem og et kjempesmil fra kolleger hver morgen blir det en fryd. Og Shakespeare's tekster er, etter min mening, en gave til oss skuespillere, avslutter hun.

I kveld brake det løs i Thaulowhullet, og forestillingen spiller hun i nesten hver dag til 10. Juli.

Så kommer Kaupang hjem for å jobbe med mer lokale, men like spennende prosjekter.

Artikkeltags