Kun 14 møtte opp på premieren: – Det var synd, for dette var fantastisk

FORNØYD MED PREMIEREN: Preben Axel Hodt og Mathias Luppichini var veldig fornøyde med forestillingen til tross for det lille publikumet.

FORNØYD MED PREMIEREN: Preben Axel Hodt og Mathias Luppichini var veldig fornøyde med forestillingen til tross for det lille publikumet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

«Pinocchio» hadde premiere på Galeiscenen i Stavern tirsdag ettermiddag. Og selv om publikumsantallet var lite, var talentet stort.

DEL

– Dette var da en utrolig hyggelig liten gjeng, åpner Mathias Luppichini, som spilte Pinocchio under teateret på Galeiscenen med et publikum på 14 personer.

Det starter med en rørende scene spilt av Preben Axel Hodt, som hadde rollen som faren til Pinocchio. Hodt bærer en fantastisk stemme og drar oss med inn i hans sorg over tapet av sønnen.

Stykket er laget av alle de fire skuespillerne, Mathias Luppichini, Preben Axel Hodt, Sabina Mrich og Hanne Beck. Den er basert på den opprinnelige Pinocchio-filmen fra 1940.

Les også: «Spillelista» dobler antall forestillinger

IMPONERENDE GJENG: F.v: Sabina Mrich, Mathias Luppichini, Hanne Beck og Preben Axel Hodt.

IMPONERENDE GJENG: F.v: Sabina Mrich, Mathias Luppichini, Hanne Beck og Preben Axel Hodt. Foto:

Gøy å spille på Galeiscenen

Gruppen begynte å lage teaterstykket i mars i år og Luppichini har komponert alle sangene. De har allerede fremført stykket i Sandefjord i Fon-teltet.

– Det er så deilig å spille på Galeiscenen, det var utrolig gøy, sier Luppichini og legger til at han håper det kommer flere på de neste forestillingene.

Alle fire har studert på Bårdar Akademiet i Oslo i perioden 2011–2014. Nå jobber Luppichini og Beck på Klang-teater i Sandefjord.

KULT LYSSHOW: Gjennom hele forestillingen var det et lysshow som satte publikum i riktig sinnstemning.

KULT LYSSHOW: Gjennom hele forestillingen var det et lysshow som satte publikum i riktig sinnstemning. Foto:

– Vi har laget stykker som «Peter Pan» og «Snehvit» før, som vi har spilt i Sandefjord, men dette er første gang vi spiller på Galeiscenen. Det var veldig moro, sier Beck.

Historien handler om en far som har mistet sin sønn, men som får en ny sjanse med en tøydukke som våkner til live. Han må lære dukken om ærlighet, kjærlighet og mot. Foxy og Katrine, to røvere, prøver å stjele dukken til farens store skrekk.

Les også: Strålende start på sommeren for Høyt & Lavt

Både for voksne og barn

– Vi har prøvd å lage en forestilling som kan være morsom for barn, men også voksne, forteller Luppichini.

Det har gjengen lykkes med. Under forestillingen ble Galeiscenen rommet med latter fra både voksne og barn. Blant dem som hadde tatt turen til Stavern for å få med seg forestillingen var Embla (7) som sammen med familien storkoste seg på premieren.

GØY FORESTILLING: Embla (7) klarte ikke bestemme seg for hva som var best, for hun likte hele forestillingen.

GØY FORESTILLING: Embla (7) klarte ikke bestemme seg for hva som var best, for hun likte hele forestillingen. Foto:

– Jeg likte det veldig godt, men jeg vet ikke hva som var best. De var flinke til å synge, sier Embla.

Lillesøsteren Vårin (3) synes forestillingen var litt mer skummel, men hun koste seg allikevel på morens fang med Bacon Snacks i hånden.

Skuespillerne var gode på å trekke barna inn i forestillingen. Spesielt når skurkene Foxy og Katrine hadde gjemt seg bak bordet, og faren til Pinocchio spurte publikumet hvor de var. Da klarte ikke de minste i salen å sitte stille.

Les også: Smartine er tilbake med et miljømysterium

INNLEVELSE: Noen av de minste i publikum klarte ikke stille under forestillingen og krabbet nesten opp på scenen.

INNLEVELSE: Noen av de minste i publikum klarte ikke stille under forestillingen og krabbet nesten opp på scenen. Foto:

Imponert

Daglig leder ved Galeiscenen i Stavern, Morten Sivertsen synes det var synd ikke flere hadde tatt turen for å se teaterstykket.

– Det var en helt fantastisk forestilling, men jeg tror dessverre vi konkurrerte mot sola i dag, sier Sivertsen.

Dette var første gangen gjengen spilte på Galeiscenen, men Sivertsen håper ikke det blir siste. Han har planer om å booke teatergruppen til neste år også.

– Det var helt imponerende, både innholdet og fremføringen, forteller Sivertsen, som heller ikke hadde sett showet før premieren tirsdag ettermiddag.

– Det er kanskje ikke meningen at sjefen skal le høyest, men jeg klarte ikke å holde meg, legger han til.

De tre neste forestillingene spilles henholdsvis 20. juli, 25. juli og 27. juli.

Artikkeltags