Premièreklare med Narnia: Larvik barne- og ungdomsteater inviterer oss inn i en magisk eventyrverden

GODT SAMHOLD:-  Vi blir nesten som en familie når vi jobber så tett sammen. Regissør Kristine Hesjadalen og skuespillerne Erica Rodal Nordholmen, Kaspar Matheus Ristesund, Mathilde Eikeland og Johannes Hallesby Kjærnes.

GODT SAMHOLD:- Vi blir nesten som en familie når vi jobber så tett sammen. Regissør Kristine Hesjadalen og skuespillerne Erica Rodal Nordholmen, Kaspar Matheus Ristesund, Mathilde Eikeland og Johannes Hallesby Kjærnes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag og lørdag er det duket for premiere på forestillingen Narnia med Larvik barne- og ungdomsteater på Teaterhuset Munken, med ytterligere seks forestillinger neste uke. Forestillingen passer for både voksne og barn i alle aldre.

DEL

Forestillingens hovedpersoner er de fire søsknene Peter, Susan, Edmund og Lucy Pevensie. Under 2. verdenskrig i England blir de fire barna evakuert for å unngå blitzen over London. En regnværsdag bestemmer barna seg for å leke gjemsel. 
Lucy gjemmer seg i et klesskap, men når hun går dypere inn i skapet, oppdager hun at hun er kommet til en snødekt skog. Dette er starten på et spennende eventyr for de fire søsknene. En forestilling med magi, merkelige dyr, om heltemot og kampen mellom det gode og det onde.

Larvik Barne- og ungdomsteater tar oss med inn i en eventyrverden med underlige skapninger i forestillingen Narnia.

Larvik Barne- og ungdomsteater tar oss med inn i en eventyrverden med underlige skapninger i forestillingen Narnia. Foto:

Vellykket generalprøve

- Det ble en litt tidlig generalprøve denne gangen. Han som spiller løven Aslan mottar vitnemålet sitt denne uken, han måtte jo nesten få være med på det, smiler regissør Kristine Hesjadalen.

Det er fire slitne, men veldig fornøyde unge skuespillere vi møter i foajeen etter endt generalprøve.
Erica Rodal Nordholmen, Mathilde Eikeland, Kaspar Matheus Ristesund og Johannes Hallesby Kjærnes spiller rollene som de fire barna som havner i eventyrverdenen Narnia.

- Jeg syns det gikk overraskende bra i dag jeg, dette var andre gjennomkjøringa vi har hatt, og den første gikk ikke noe særlig, ler Mathilde.

- Det har vært 2 måneder med intens jobbing, egentlig skulle det vært tre, men det har gått bra allikevel. Det er 2 lag skuespillere som bytter på og spiller annen hver forestilling, så til sammen er det 70 barn og ungdommer i alder 6-19 år som medvirker.

Les også: Har fått 1,6 millioner kroner i støtte: – Dette kommer barna til gode

Unge skuespillere med lang erfaring

I en sånn prosess må vi jobbe mye med konsentrasjon, det er viktig at alle er «til stede» i det vi gjør, akkurat der og da. Alt skal jo gå så fort nå for tiden, vi bombarderes med inntrykk hele tiden, da kan det være en utfordring å legge bort alt annet å bare konsentrere seg om dette i flere timer.

Vi har en regel på at alle som skal være med på forestillingene må ha deltatt på minst to teaterkurs først, da er de litt bedre forberedt på å ta regi, og vet hva dette går ut på, forklarer regissør Kristine.

De fire hovedrolleinnehaverne er allerede drevne i faget, til tross for sin unge alder.
Kaspar på 15 år har allerede rukket å være med på ca 12 ulike oppsetninger.

Søstre på scenen: Lucy og Susan, to av barna som legger ut på eventyr og treffer løven Aslan.

Søstre på scenen: Lucy og Susan, to av barna som legger ut på eventyr og treffer løven Aslan. Foto:

Les også: Ordfører Høiseth krever at fylket tar med Nesjar i Pilegrimsleden

Fra tights til sverd og hovedrolle

- Jeg begynte som mus i Askepott, da var jeg syv år gammel og var den eneste gutten som spilte mus. Jeg ble litt erta fordi jeg måtte gå med tights og hale. Nå er jeg 15 og har fått en av hovedrollene, jeg har sverd og greier! Sånn sett tar det åtte år å gå fra tights til sverd i teater-verdenen, ler Kaspar.

De andre har også vært med i mange forestillinger tidligere, og begynner å bli rutinerte. Det er lite nervøsitet og spore blant de fire.

- Jeg får litt sånn sommerfugler i magen før det starter, men de blir borte så fort vi kommer på scenen, da er det bare gøy, sier Erica, som spiller rollen som minstejenta Lucy.

- Det er en litt fin og myk start for oss i dette stykket i og med at vi starter litt langt bak på scenen og har litt distanse til publikum til vi blir litt «varme i trøya», alle stykker burde egentlig begynne sånn, smiler Kaspar.

To lag med tilsammen 70 unge skuespillere entrer scenen i forestillingen Narnia.

To lag med tilsammen 70 unge skuespillere entrer scenen i forestillingen Narnia. Foto:

Takker de frivillige

For regissør Kristine Hesjadalen er dette andre oppsetningen hun er med på med Larvik barne- og ungdomsteater.

- Jeg er så imponert over profesjonaliteten i alle ledd på Munken. Alt fra kostymer, sminke, scenografi, lyd og lys. Alt er bygget opp på frivillighet, og ca 120 foreldre, besteforeldre og andre frivillige legger ned ca 4000 dugnadstimer for at vi skal kunne drive med dette. Jeg får ikke takket dem nok for at de stiller opp og bruker tiden sin her. Uten dem hadde det ikke vært noe teater her, forteller Kristine.

Kristine får også et godt skussmål fra de unge skuespillerne.

- Hun er ganske streng, men på en bra måte. Dessuten er hun flink til å gi oss ros når vi gjør det bra også, det er kjempeviktig, sier Johannes.

- Apropos tilbakemeldinger, så er vi veldig fornøyd med publikum på prøvene i dag. 
Det er så fælt hvis publikum ikke ler der vi tror det er morsomt, eller ikke gidder å klappe, men i dag ble det masse latter og applaus, det gir oss masse energi, da blir vi så mye bedre på scenen, forklarer Mathilde.
 

Bildeserie fra forestillingen Narnia med Larvik barne- og ungdomsteater:

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags