– Da de begynte å lese, knivet de om å få være mest mulig med: – Vi er utrolig stolte over ungdommene våre

LOKAL TEATER: Nok et år inviterer Styrvoll barne -og ungdomsteater til latterfull revykalas med lokale teaterspirer.

LOKAL TEATER: Nok et år inviterer Styrvoll barne -og ungdomsteater til latterfull revykalas med lokale teaterspirer. Foto:

Teaterungdommen fra Styrvoll sørget nok en gang for varierte revyinnslag, fengende melodier og drøssevis med latter.

DEL

Fredag kveld hadde Styrvoll barne – og ungdomsteater premierer på stykket «Far far away» i det kjære Breidablikk-lokalet. Stykket handler om en gruppe venner som skal løse et mysterium farfaren til Solveig har funnet på. I jakten møter vennegjengen mange historiske karakterer og må dessuten komme gjennom flere hinder.

– Det virket som de var fornøyde med valg av oppsetting. Etter hvert som vi leste gjennom manuset sammen i begynnelsen, var det mange som ønsket å være mest mulig på scenen, innleder Heidi Elisabeth Berg.

MYSTERIUM: Når farfaren til Solveig blir borte, har hun ikke lenger noen å spørre om livets store og små spørsmål. Nå må hun finne ut av ting selv.

MYSTERIUM: Når farfaren til Solveig blir borte, har hun ikke lenger noen å spørre om livets store og små spørsmål. Nå må hun finne ut av ting selv. Foto:

LES OGSÅ: Her er Tiril og Oliver: – Jørn Lier Horst fant telefonen min da den var stjålet

Ungdommene styrer

Sammen med Ann Therese Herland, Cathrine Røsholt og Kristoffer Haug utgjør de teatergruppas styre -og ledergruppe. De kan fortelle at flere av deltakerne var med på revyen i fjor, men at også mange er helt ferske.

– Vi er utrolig stolte over ungdommene våre. De viser et stort engasjement og et godt samhold. Rollene de går inn i er store og tøffe, men de har tatt utfordringen på strak arm, skryter Haug, og legger til at ungdommene selv har stått for det aller meste bak oppsetningen.

TEKNISKE: (F.v.) Sebastian Dalehamn (14) og Nicholas Herland (13) holdt styringa over lyd og lys under hele forestillingen.

TEKNISKE: (F.v.) Sebastian Dalehamn (14) og Nicholas Herland (13) holdt styringa over lyd og lys under hele forestillingen. Foto:LES MER: Denne gjengen høster skryt fra politiet: – Årets russ har vist seg ansvaret verdig

Lærdom på scenen

I forkant av «revykalen» fikk Østlands-Posten snakke med to tenåringer som uten tvil hadde sommerfugler i magen.

– Jeg er litt nervøs, men jeg tror det skal gå helt fint. Jeg var med på revyen i fjor og vet nå litt hva jeg går til, smiler Vilde Hogstad Lie (14).

Vilde forteller at den sterke interessen for skuespill og teater fikk henne til å bli med på enda en runde.

– Det er utrolig gøy å gå inn i en rolle og være en helt annen person. Også tror jeg det er mye lærdom i det å håndtere et stort publikum og å holde fokus, forklarer hun.

GOD ERFARING: Vilde Hogstad Lie (t.v.) høster gode erfaringer når hun står på scenen.

GOD ERFARING: Vilde Hogstad Lie (t.v.) høster gode erfaringer når hun står på scenen. Foto:


For Kenneth Trana Lunde (13) var skuespill noe helt nytt da han kastet seg med på «Far far away».

– Det blir kanskje litt rart sånn første gang, men jeg liker å prate og er ikke redd for å snakke høyt i store grupper, sier han.

Kenneth har også et godt tips hvis man plutselig glemmer en replikk eller to når man står på scenen.

– Pappa pleier å si til meg: Så lenge jeg smiler og har det gøy, så vil publikum også ha det bra og smile, fremhever trettenåringen.

FERSK: Kenneth Trana Lunde startet med teater og skuespill for under et halvt år siden.  På fredag hadde han flere roller i revykalen.

FERSK: Kenneth Trana Lunde startet med teater og skuespill for under et halvt år siden. På fredag hadde han flere roller i revykalen. Foto:LES VIDERE: Fra pysj til konfcup med 300 ungdommer

Jubel og stående applaus

Helt siden august har totalt 15 ungdommer mellom 12 og 14 år jobbet jevnt og trutt, og fredag kveld var det endelig duket for premiere.

Når sceneteppet går opp, serverer barne – og ungdomsgruppa varierte revyinnslag, fengende melodier og drøssevis med latter som imponerer publikum fra første stund.

TRYGGE: Skuespillerne var trygge på hverandre og foran publikum.

TRYGGE: Skuespillerne var trygge på hverandre og foran publikum. Foto:


Det er tydelig at ungdommene trives på scenen, og holder koken til siste slutt når Solveig og resten av vennegjengen klarer å løse farfars gåte.

Stående applaus og jubel fra tilskuerne blir avslutningen på premierekvelden.

– Det viktigste for oss er at de har det gøy og at de trives, understreker Cathrine Røsholt.

HUMOR: Revykalen, som byr på både revy og musikk, spilte mye på humor.

HUMOR: Revykalen, som byr på både revy og musikk, spilte mye på humor. Foto:


LES OGSÅ:

Lokale kulturtilbud

Ledergruppa som består av fire entusiaster fra Splitter Pine (Styrvolls revygruppe for voksne), som kastet seg inn som nye ledere i fjor. Etter et opphold i 2017, bestemte de seg for å få ungdomsgruppa opp og stå igjen, men måtte da starte fra scratch. På kort tid har de likevel merket økende interesse fra barn og unge, noe som er til stor glede og inspirasjon.

– Vi synes det er viktig at barn og ungdom får et lokalt, kulturelt tilbud. Vi vil at dette skal være en fin mulighet i bygda vår, og vise at man ikke må helt inn til sentrum for å drive med skuespill eller teater, avslutter Kristoffer Haug.

STOLTE: Hele teatergruppa, både ungdommer og ledere, var stolte og godt fornøyde etter premieren.

STOLTE: Hele teatergruppa, både ungdommer og ledere, var stolte og godt fornøyde etter premieren. Foto:

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags