Gå til sidens hovedinnhold

Har du mottatt denne mailen, bør du slette den!

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange useriøse aktører vet at folk kan være lette å lure.

(Siste)

Coop ser at det nå florerer av spam-meldinger på mail.

– Se opp for svindel og ikke trykk på noe der du ikke vet hvem som faktisk er avsenderen, advarer Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonssjef i Coop Norge.

– Dessverre er det noen som prøver å utnytte vårt gode navn og rykte og sender ut spam-meldinger i vårt navn. Dersom du mottar denne mailen ber vi deg slette den, oppfordrer Kjellberg.

Coops IT-sikkerhetsavdeling har iverksatt tiltak for å identifisere hvem som står bak meldingene.

– Denne gangen ser det ut som Coop er avsender av mailen, men dette er et svindelforsøk. Du ser blant annet at det faktisk ikke er den offisielle Coop-logoen, men en etterligning, sier Kjellberg. (ANB)

Tre ting som kan tyde på at e-posten du får er spam:

  • Avsenders e-postadresse kommer ikke fra firmaet som de hevder er avsender. Ofte kommer e-posten fra merkelige mailadresser.
  • E-posten innholder rettskrivningsfeil. Ofte inneholder spam-meldingen skrivefeil eller merkelige ord og formuleringer som kan tyde på at det er brukt Google Translate.
  • Virker tilbudet for godt til å være sant, er det ofte det. De fleste spam-meldinger handler om gratis gavekort eller at man har vunnet en konkurranse man aldri har deltatt i.

Kommentarer til denne saken