Her er Bø Sommarlands nye sklie: – Veldig mange sanser blir stimulert

GleDER SEG: Direktør Rene Langeveld Sas gleder seg til å prøve den nye sklia (til venstre).

GleDER SEG: Direktør Rene Langeveld Sas gleder seg til å prøve den nye sklia (til venstre).

Artikkelen er over 2 år gammel

Reisverket er klart, men fremdeles gjenstår en god del arbeid med den nye sklia i Sommarland.

DEL

– Å sette den opp er bare en brøkdel av jobben. Nå holder de på med skjøting og finpussing, seinere er det en god del elektronikk som må på plass, sier Sommarland-direktør Rene Langeveld Sas.

Han gleder seg som en liten unge til den 156 meter lange sklia med navnet Tryll kan tas i bruk ved åpning 9. juni.

– Med en størrelse på halvannen fotballbane klassifiseres den som en medium sklie som alle over 110 centimeter får lov til å kjøre, forklarer han.

Videoer og evighetshopp

Det spesielle med Tryll, som i utlandet har navnet Fake slide, er at den har fem punkter i nedfarten der det blir vist videosnutter. Fire av punktene er såkalte fake elements, det føles og ser ut som om man er på vei en retning, men i virkeligheten går sklia en annen vei. Før man setter eller legger seg i sklia velger man mellom tre forskjellige temaer som høres og vises på skjermen idet man kjører nedover.

Det nest siste punktet på nedfarten er et såkalt evighetshopp. Det ser og føles ut som om man skal fortsette rett fram, men plutselig skråner det brått nedover.

– Den er delvis åpen, delvis lukket og har mye ulikt lys og filmsnutter med egne lydtrack. Det er veldig mange ulike sanser som blir stimulert, lover direktøren.

Det finnes ingen andre anlegg med så mange som fem punkter med videosnutter i nedfarten. Under kan du se et eksempel fra minisklia i Flachau.

Investerer 16 millioner

Hvor mye den nye attraksjonen koster vil han ikke ut med. Han kan allikevel avsløre at det blir investert godt over 16 millioner kroner denne sesongen.

På vei gjennom parken peker direktøren på en rekke oppgraderinger. 300 trær er kuttet ned for å åpne opp parken, Sommarlandelva har fått ny duk og nye høyttalere skal sørge for bedre lyd. Mange er i arbeid der oppe, men det gjenstår en god del arbeid før parken kan åpnes.

– All snøen har ikke akkurat gitt noe ro i kroppen. Det er fremdeles snø enkelte steder i parken. Vi hadde fått slite med å åpne 2. juni, som vi gjorde i fjor. Vi har fått et veldig smalt tidsvindu med all den snøen, sier han.

BØVERSTRANDA: Til tross for at det gjenstår godt over tre uker til åpning så er allerede vannet begynt å fylles i bassengene.

BØVERSTRANDA: Til tross for at det gjenstår godt over tre uker til åpning så er allerede vannet begynt å fylles i bassengene.

Uheldige i fjor

Det er fremdeles mye granbar og rot i bassenger og sklier, men litt etter litt skjer det ting.

– Vi har begynt å fylle vann i bassengene, det er alltid et tegn på at det nærmer seg, sier Langeveld Sas, og forteller at de kun fyller et basseng om gangen.

– Ellers står plutselig boligene på Folkestad og Lifjell uten vann.

Til tross for at 143 000 var innom parken i fjor var ikke forholdene gode.

– Det var dårlig vær alle helgene i juni, og i hele siste del av juli. Det klaffet rett og slett ekstremt dårlig. De siste tre årene har VG meldt rekordsomre uten at det har blitt det. I år spår de dårlig vær så vi har store forventninger, flirer han. 

Artikkeltags