Kort tid etter stakk «gjestene» av med bilen til den ansatte: - Det er toppen av frekkhet

Foto: Overvåkningskamera

Foto: Overvåkningskamera

Artikkelen er over 3 år gammel

Rett før stengetid kom to gjester inn på restauranten Jimmys i Skien. Kort tid etter stakk de av med bilen til en av de ansatte.

DEL

TELEMARK: Det var fredag kveld at to gjester kom inn i lokalene til Jimmys i Skien. Kjøkkenet hadde stengt for kvelden, men de to gjestene presset på de ansatte for å få servert noe mat.

– De spurte om de kunne få noe ekstra mat med seg, og fikk beskjed om at kjøkkenet var stengt og at dette ikke var mulig. De ansatte opplevde gjestene som rare, og at de egentlig var ute etter å forstyrre de ansatte, sier daglig leder ved Jimmys, Daniel Christensen, til TA.

Stjal bilnøkler

Etter en stund ga de beskjed om at de skulle en tur på do, men i virkeligheten gikk de inn en dør som var forbehold personalet.

Der brøt de opp et garderobeskap hvor en av de ansatte hadde sine private eiendeler. Fra skapet tok de med seg en lommebok og bilnøkler.

– Det er toppen av frekkhet, sier Christensen.

Da tyvene kom ut i restauranten igjen gjorde de et siste forsøkt på å få servert noe mat. Da dette fortatt ikke lot seg gjøre, gikk de ut av restauranten og kjørte fra stedet i den ansattes bil.

Fanget på kamera

Men de to tyvene ble fanget opp på overvåkingskameraet til restauranten. Da Christensen delte bildene og etterlysningen på sin Facebook-profil ble det fortgang i saken.

Innlegget ble delt i stor fart og tipsene strømmet inn.

– Det eksploderte, og det var folk som ringte til meg og fortalte at de visste hvem personene var, og at de også hadde observert den stjålne bilen. Vi var også i konstant dialog med politiet, som gjorde en fantastisk jobb, sier Christensen.

Funnet etter tre timer

For snaue tre timer senere var tyvene og den stjålne bilen blitt funnet.

– Jeg vil gi all honnør til politiet for hvordan de håndterte denne saken. At en stjålet bil blir innhentet på 2.5- 3 timer er ganske utrolig, sier Christensen.

Han er også imponert over engasjementet og all hjelpen han og de ansatte fikk gjennom delingen på Facebook. Innlegget ble delt også langt utenfor Telemarks grenser, så dersom tyvene hadde kjørt ut av fylket, er Christensen sikker på at bilen ville blitt oppdaget også der.

Det ble dermed en lykkelig slutt på hendelsen. Bilen er nå på plass igjen og er like hel.

– Den bil bli sendt inn til en sjekk på verksted til mandag, for det vil bli full anmeldelse av saken fra både restauranten og bileieren, sier Christensen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.