Gå til sidens hovedinnhold

Fikk vite om terroren først da moren ringte

Artikkelen er over 6 år gammel

Christina Werner Wallin fra Larvik er i Paris sammen med sin far, og var nær opp til de dramatiske hendelsene fredag kveld og natt til lørdag.

Lørdag ettermiddag melder hun imidlertid om at det er rolig i gatene i den franske hovedstaden.

- Da vi gikk ut på gatene på morgenen i dag var det svært stille, og det var nesten som å komme ut av et bomberom etter at krigshandlingene hadde stanset. Det var en svært trykket stemning, forteller hun på telefon.

Les også: - Det er forferdelig å være her

- Nå på ettermiddagen er imidlertid folk på gatene igjen, selv om stemningen er litt spesiell fortsatt, forteller hun.

 

Ikke mye politi

Werner Wallin forteller at hun lørdag ettermiddag er på Sacré-Coeur på Montmartre, sammen med sin far.

- Her er det mange turister nå, og det står bevæpnet politi og passer på her. Ellers har vi imidlertid sett lite til politi og militære styrker i gatene, og det er veldig rolig her nå, forteller hun.

- Vi har snakket med flere franskmenn, og de er naturligvis svært opptatt av det som har skjedd. De vi har snakket med sier imidlertid at de vil vise at de ikke er redde, og at de ikke vil la seg skremme av det som har skjedd. Nå legges det ned blomster mange steder i Paris. Uansett om man ikke vil vise redsel, er dette noe som naturligvis preger alle her, sier hun.

Fikk vite når moren ringte

Christina Werner Wallin forteller at det var først da moren ringte fra Norge i går kveld at hun og hennes far ble klar over at det var en terroraksjon på gang i Paris.

- Vi var på kafé, og gikk tidlig hjem til leiligheten der vi bor. Da hadde allerede aksjonene startet, men vi merket ikke noe til det. Da vi kom inn ringte min mor og fortalte om det, og etter det har vi fulgt med i utviklingen.

- Vi valgte å holde oss inne resten av kvelden i går og i natt, og ventet en stund med å gå ut på morgenen i dag, forteller hun.

 

Kommentarer til denne saken