Hjemmebakte kaker og husvask for Peru

Jan Kaasa var en av svært mange som kjøpte kake av Thea Johansen, til venstre, og Karoline Benedikte Seljenes fra Thor Heyerdahl vgs

Jan Kaasa var en av svært mange som kjøpte kake av Thea Johansen, til venstre, og Karoline Benedikte Seljenes fra Thor Heyerdahl vgs

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag var rundt 1.700 elever fra Thor Heyerdahl vgs. i sving med å samle inn penger til Dag Petter Svendsens arbeid i Peru. Målet var å samle inn 400 kroner per elev.

DEL

– Dette er veldig givende å gjøre. Folk synes også dette er noe de gjerne vil støtte, så det er enkelt å samle inn penger, sa Thea Johansen og Karoline Benedikte Seljenes fra tredje klasse ved storskolen.

Les også: Denne gjengen vil hjem til deg

Bestemors oppskrift

De to hadde funnet seg en plass på utsiden av Meny inne på Fritzøe Brygge, og da vi besøkte dem, hadde de i løpet av to timer allerede solgt kaker for 400 kroner.

– Vi bakte i går kveld, og jeg brukte min bestemors oppskrift på «Lisa-kake». Det har tydeligvis slått an, sa de to.

Etter at kakene var slutt, lå det klart et nytt oppdrag til inntekt for aksjonen.

– Nå skal vi snart opp på Tagtvedt for å vaske et hus. Så klarer vi nok vårt mål, sa jentene.

I 23 år

I 23 år har elever fra de videregående skolene i Larvik slått ring rundt barnehjemmet i Peru som ble grunnlagt av larviksmannen Dag Petter Svendsen i 1993. Siden har både  Re-, Melsom- og Holmestrand videregående skoler kommet med, og gitt en dags arbeid i året til barna på barnehjemmet og elevene på skolen i Peru.

– Målet er å samle inn en million kroner. Da er vi i stand til å drifte både skolen og barnehjemmet, sa THVS representant i innsamlingsstyret, Nyhus Larsen, til avisa tidligere i uken.

15 barn på hjem

Barnehjemmet tar vare på 15 barn fordelt på tre hus, som er styrt av hver sin omsorgsperson. Barna lever sammen på tvers av alder og kjønn, som i en stor familie hvor alle tar vare på hverandre. Ved skolen går det mellom 100 og 150 elever, og skolen har i dag ansatt 8 lærere på skolen i tillegg til en rektor, sekretær og vaktmester.

Artikkeltags