– Det skal bli akkurat som det var her før, sier en ivrig Thore Liverød.

Han balanserer på planker fra inngangsdøra på baksiden av Festiviteten og opp trappa. Inn i en foreløpig støvete og sliten festsal. De store spesiallagede vinduene mot sjøen gir rommet et staselig preg.

Torsdag klokka 12 inviterer han alle Larviks innbyggere til en digital konsert fra festsalen. En konsert som markerer at nå setter han i gang med utviklingen av bygget. Larviks tidligere storstue.


LES OGSÅ: Har budt 1 krone for Festiviteten: – Byr noen to kroner kan de få det for meg

Larviks «førstesanger»

– Målet er å få Festiviteten klar til Larviks jubileumsfest, den 21. september neste år, smiler han.

– Vi inviterer til en times konsert på torsdag, som folk kan gå inn på Østlands-Postens nettavis og se direkte.

Thore Liverød forteller at kjente Larvik-artister skal stå på den gamle og slitte scenen før oppussingen setter i gang.

– Larviks «førstesanger» Anders Gjønnes kommer sammen med pianist Jørn Evertsen. Med på det laget blir også Rebecca Nøstrud Isaksen, nylig kulturprisvinner i Larvik, med sin fiolin. Det er første gang disse larvikstalentene står sammen på en scene, forteller han.

Skal være Larviks innbyggeres hus

– Meningen er at Festiviteten igjen skal ha en flott festsal, og jeg er opptatt av at dette skal være Larviks innbyggeres hus. Det skal være liv her hele døgnet, sier Liverød.

Med seg på laget for torsdagens konsert har han Morris Media og to pensjonerte ØP-journalister, Terje Svendsen og Nils-Erik Kvamme.

– Jeg har drevet og undersøkt litt, og jeg mener bestemt at Festiviteten må være det bygget i Larvik som har vært brukt til mest mulig forskjellig. Her har det vært kaninutstilling, skattekontor, stemmelokaler, teater, Ole Bull har spilt her, Bjørnstjerne Bjørnson har talt her, forteller Terje Svendsen.

LES OGSÅ: Da koronaen kom, skjedde det noe her

Byr på en overraskelse

Larviks egen trubadur Louis Jacoby kommer også til festivitetens scene torsdag.

– I tillegg byr vi på en liten overraskelse, sier Nils-Erik Kvamme, i litt spesielle klær for anledningen.

– Historien i dette bygget er så vanvittig, og den skal alltid ligge i bunnen for det som skjer her framover, sier Thore Liverød, og ler:

- Her er det jo viktig med gjenbruk, derfor har jeg startet med å få med de pensjonerte ØP-journalistene, Terje Svendsen og Nils-Erik Kvamme, som en start.

Konserten på torsdag den 19. november er på en måte startskuddet for arbeidene på den nye Festiviteten, den som endelig skal gjøres klar til bruk.