Gå til sidens hovedinnhold

«Tidenes lengste» oppkjøring til neste kamp er over for LHK – slik blir resten av sesongen

Mandag tok styret i Norges Håndballforbund den vanskelige avgjørelsen om resten av sesongen, og hva som skjer neste år.

Larvik HK og resten av lagene i eliteserien for kvinner ble tidligere forespeilet å fullføre en enkel serie denne sesongen, og at det deretter skulle gjennomføres et mini-sluttspill og en kvalifisering om nedrykk og opprykk.

Mandag skrotet håndballforbundet sin egen backup-plan, og lyttet til gruppa av stadig flere trenere og ledere som mente at nok er nok.

Nå skal det kun spilles to kamper resten av denne sesongen, og i dem er ikke LHK inkludert: Seriefinale mellom Vipers og Storhamar og NM-finale mellom Vipers og Sola.

– Det vi håpet på

Dermed kan LHK senke skuldrene og ikke forberede seg til neste seriekamp denne sesongen, noe de har gjort siden 15. november i fjor.

Forbundsstyret har vedtatt at ingen av de 13 lagene rykker ned denne sesongen, og at Follo rykker opp, slik at neste sesong skal avvikles med 14 lag i eliteserien, med totalt 26 serierunder.

– Veldig fornøyd! Det var det vi håpet på, særlig fordi det har vært rødt nivå hos Rælingen og Aker, de to lagene vi ikke har møtt denne sesongen. Vi har følt at vi har hatt en veldig fin utvikling i den perioden vi kun har trent. Jeg tror vi kunne gjort det bra i en eventuell kvalifisering, men det er veldig greit at avgjørelsen ble tatt nå og at vi er klar for Rema 1000-ligaen neste sesong. Nå kan vi rette alt fokus dit, sier Guro Ramberg til Larvik HKs hjemmeside.

Tid til å forbedre

– Nå vet vi at vi skal spille i Rema 1000-ligaen også neste sesong. Det er en god nyhet for alle som er glad i klubben. Nå kan vi jobbe mot en ny sesong og ha god tid på å planlegge og forbedre de tingene som ikke har vært godt nok i år. Nå skal vi legge grunnlaget på og utenfor banen for det som kommer, sier nyvalgt styreleder Jan Thore Lauritzen.

Årets eliteserie blir beregnet etter prinsippet om antall poeng lagene har tatt i snitt pr. spilte kamper.

LHK hadde ett poeng på 10 kamper, og uansett hvordan man vrir og vender på statistikken, ender laget sist på tabellen, nå med 0,1 poeng i snitt pr. kamp.

Det betyr likevel ingenting. Det blir eliteseriespill i Arena også kommende sesong.

– Totalt sett mest rettferdig

– Vi har gjort våre vurderinger etter beste skjønn, og med mål om å lage det vedtaket som totalt sett blir mest rettferdig – i en svært krevende tid. Vedtaket betyr at de fleste lagene i topphåndballen er ferdig med sesongen 2020/21, og kan se frem mot neste høst, hvor vi har godt håp om at tilværelsen er mer normal, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til håndballforbundets hjemmesider.

Dermed blir det den andre sesongen på rad som ikke kan fullføres som planlagt for håndballforbundet.

– Vi vet at det har vært en frustrerende og usikker sesong for mange klubber. Enkelte har iverksatt permitteringer. Jeg vil samtidig fremheve klubbenes innsats: De har vært veldig flinke i kommunikasjonsformen mot Norges Håndballforbund gjennom denne perioden, de har vært flinke i kommunikasjonsformen utad, og de har ikke minst løst utfordringene knyttet til egen drift på beste vis. Det skal de all ros for, sier Kåre Geir Lio.

Selv om det har vært ille for topphåndball-klubbene har det også rammet breddehåndballen hardt, både for seniorer og for barn og ungdom.

image3tnef.png

Kommentarer til denne saken