Til kamp for elevene

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Er det mulig at musikk- og danselinjen ved Thor Heyerdahl videregående skole blir historie? Byens stolthet på utdanningen av våre fremtidige kunstneriske og skapende mennesker i Larvik.

Ja, jeg fikk sjokk at det nå var planer om at det nye fylket ville legge ned flaggskipet på kultur- og skolefronten i Larvik. Begrunnelsen er et såkalt kostnadskutt og en har i denne sammenheng pekt på de videregående skolene og linjer knyttet til kunst og kultur. Spørsmålet mitt nå er det her den nye ledelsen av Vestfold og Telemark skal spare inn de 1, 5 millioner det kostet oppsigelsesprosessen av ny fylkesrådmannen. Dette skjedde på bakgrunn av at andre personer i organisasjonen stilte relevante spørsmål rundt vedkommendes lederstil.

Skal nå Telemark ta hele kaka i fordelingspolitikken mellom Vestfold og Telemark? I tillegg har de også fått et stort sugerør i det nye CO₂/karbonfangst prosjekt i Brevik/Norcem med en prislapp på 25 milliarder. I ØP den 22.10.20 fremstilles det også at toppolitikere i Telemark har hatt betydelige ekstrainntekter som representanter for fylkeskommunen i flere år. Det pekes her spesielt på fylkesordfører Terje Riis-Johansen og fylkesvaraordfører Sven Tore Løkslid. Hvis jeg ikke husker helt galt så hadde Løkslid til sammmen nesten 2 millioner i inntekt. Avisen TA avdekket disse forholdene. Det er ikke noe rart at de samme representantene smiler bredt på bildet i ØP. Er det slike forhold som her beskrives grunnlaget for politikerforakt mon tro?

Skal Larvik/Vestfold kun få kakerester fremover? Er fellesskapet Telemark og Vestfold bærekraftig fremover?

Det påpekes også fra daglig leder for studio Nille Elin Rusti at det har store konsekvenser for det frivillige kulturlivet og studio Nilles daglige drift. I tillegg mener jeg bortfall av tilbudet om dans- og musikklinje har en stor betydning også for at Larvik skal være et flerkulturelt samfunn for å lykkes med integrering/inkludering av våre nye landsmenn.

Larvik kommune med ordfører Erik Bringedal i spissen har også en visjon om at vår by skal være et midtpunkt på kultursektoren i Vestfold og Telemark.

Det forventes nå at ordfører viser nødvendig handling/muskler for at fyrskipet i vårt kulturliv ikke blir en salderingspost i budsjettrammene for det nye fylket.

Jeg er derfor helt enig i sjefredaktør Eirik Haugen leder l ØP den 22.10.20 «Nå bør politikere stanse denne debatten og ikke skape unødvendig uro blant elever, foreldre og lærere»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken