Gå til sidens hovedinnhold

Til Larviks innbyggere: Støtt sentrum

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjenn ditt ansvar og gå ut for å handle i byens sentrumsbutikker.

Det var langdag i går, torsdag ettermiddag og friskt vintervær etter to måneder med regn over Larvik. Min samboer og jeg parkerte gratis ved Bøkkerfjellet. Der kunne vi stå i to timer. God plass og lett å ta seg fram i flatt lende mot sentrums butikker.

Første var vi innom Jensens Conditori for et stykke av verdens beste napoleonskaker. Der var det bare to andre besøkende. Vel ute i gatene, på vei til innkjøp hos Nordmanbo i Sigurds gate 2, der min samboer er fast lunde, så var vi tre personer. Der hos Morten Olsen var det ingen andre kunder og han var ganske trist og lei seg, for det hadde nesten ikke vært noen inne i forretningen tidligere på dagen heller.

Larviks innbyggere hadde nemlig blitt skremt og de holdt seg hjemme. Det var noen med stor innflytelse som hadde sagt at nå måtte vi være på vakt. I disse tider ser det for meg ut som om at mange lar seg skremme mer enn nødvendig. Jeg er snart 72 år, med underliggende sykdom og kanskje mer enn mange utsatt for å bli smittet av covid-19, men jeg er heldigvis ikke redd for å gå ut og heller ikke inn i butikker i vår lille by. Er det sannsynlig at en med munnbind vil bli smittet i et romslig butikklokale i sentrum? Da setter jo folk i alle fall sitt liv og sin helse i fare ved i det hele tatt å våge seg inn i en matforretning.

Det er også byjubileum i år. Den byen vi bor i er 350 år i 2021 og det skal feires. Vel og bra. Men har du i den forbindelse tenkt noe på hvordan Larviks tilstand er det året den fyller 351 år? Hvis ikke flere gjør en innsats, ved fysisk å gå ut til byens kvalitetsforretninger for å handle ting som varer i flere år, så kan vi fort befinne oss i en død by. Og hvis du ikke har sett eller skjønt det, så er det kanskje fordi du ikke ser at byen ikke kan leve av din netthandler eller handel i alle andre forretninger på Nordbyen og på Øya. Nei, ta heller turen innom Adelin, Karma, T. Abrahamsen, Andersen i Sigurds gate, der treffer du bare hyggelige og serviceinnstilte butikkansatte.

Dette har ligget meg på hjertet i mange år og i natt fikk jeg fart på kulepennen.

Kommentarer til denne saken