Gå til sidens hovedinnhold

Tips til påskeferien: – Ta med påskekosen ut!

En aktiv og opplevelsesrik påskeferie trenger ikke være vanskelig å få til. La deg inspirere av Larvik og Omegns Turistforenings forslag.

– Å være ute i naturen gir deg avkobling, frisk luft og ny energi. Påsken er både utetid og kosetid, og nå som det er vanskeligere å møtes innendørs, anbefaler vi å ta påskekosen ut, sier Victoria Klæbo Schumacher i Larvik og Omegns turistforenings ungdomsgruppe – DNT ung Larvik.

Det siste året har vi lært oss å leve på nye måter. Flere har oppdaget naturen i nærheten av der de bor.

Er det noe koronaen har vist oss, er det hvor heldige vi er som bor i et land med nærhet til naturen. Gleden med påsken er å kjenne sola varme og at man kan være ute over tid uten å kle på seg alt man har. Pakk med deg appelsiner og noe godt i sekken, fyll opp termosen og finn deg en påskesti eller skiløype, sier Victoria Klæbo Schumacher i DNT ung Larvik.

Det skal ikke så mye til for å påskestemning der du er. Her er DNT ung Larviks beste tips til hvordan du får påskestemningen i år:

Vær sosial på påsketur

Heng ut ute! Senk terskelen. Be vennene dine møte opp i nærmeste park, skog eller friområde. Send avgårde en liten pakkeliste før dere møtes: Husk varme klær. Sitteunderlag. Mat og drikke. Og om du vil stå for serveringen, be hver og en å ta med noe å spise og drikke av. Skal dere fyre bål? Les dette først.

Fem fine turområder for påskekos:

 • Vindfjell-Skrim området på ski
 • Eikedalsmarka mellom Sky og Hallevannet
 • Vestmarka fra Bøkeskogen til Kvelde Kyststi Tjølling fra Larvik til Gon
 • Kyststi Brunlanes mellom Ødegården og Stavern

Utforsk en ny sti

Gå et sted du er kjent, eller utforsk et nytt sted på kartet. På UT.no finner du tusenvis av turforslag, og DNT ung Larvik har samlet noen forslag til turer for deg

Fem fine turforslag fra DNT ung Larvik

 • Topp- eller rundtur til Holtefjell (Tjølling)
 • Hummerbakken til Fredbo, rullestolvennlig (Kyststi Brunlanes)
 • Farrisstien natursti (Vestmarka)
 • Topptur til Jordstøyp (Kvelde)
 • Skitur fra Viddaseter til Årum (Vindfjell)

Ta med barna ut

For barna kan de korteste turene der man har tid til opplevelser, ofte være mest innholdsrike.

– Når barn og voksne drar ut i naturen er det fint å ikke nødvendigvis ha et mål med turen. La barna holde på i sitt tempo og få tid til å utforske, sier Birgit-Marie Haugen i Barnas Turlag Larvik.

Her er Barnas Turlags tips til aktiviteter som gjør turen enda morsommere:

 • Last ned den gratis turappen Kul Tur. Denne er like aktuell om du er hjemme eller reiser vekk. Appen passer for barn mellom 4 og 12 år. I appen registrerer dere turlengde og dere får poeng for aktiviteter.
 • Dersom dere trenger å logge av fra telefoner og nettbrett, print ut den analoge klassikeren Turbingo. Dette er en morsom natursti og en av de mest populære lekene vi har.
 • Gi barna i oppgave å tegne et kart over hagen, parken, eller en avgrenset del av skogen der du bor. Be de krysse av for hvor de har gjemt skatten (påskeegget) på kartet og få de til å plassere det ut. De andre i familien får i oppgave å finne egget.

Lær deg noe nytt

Ta et gratis friluftskurs på nett! Kursene gir deg tips og triks til hvordan du kan drive et enkelt friluftsliv.

Hvordan tenne bål om vinteren: Det er egentlig ikke så vanskelig, men du må tenke litt annerledes enn du gjør sommerstid.

Turplanlegging: Planlegging er halve turen! Bruker du tid på dette, får du bedre tid til å nyte turen når du først er ute.

Allemannsretten: Vi har rett til å ferdes, raste og høste mer eller mindre fritt i utmark. Men hva er utmark? Og hva hvilke plikter har vi når vi ferdes i naturen?

Kart og kompass : Et kurs for deg som ønsker å lære hvordan du navigerer med kart og kompass. Vi går gjennom prinsippene, men også praktiske tips og trening.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.