Det er Larvik Havnevesen som har fjernet vraket, med hjelp fra Larvik brannvesen.

– Vi avsluttet dette arbeidet sist uke, og nå er det populære stedet ryddig og pent igjen, sier havnedirektør Jan Fredrik Jonas.

Les også: Fjerner vraket i Sør i Ommane

Forliste ved Svenner

Fritidsbåten har ligget kloss inntil stranda på stedet, etter at den forliste under en dramatisk redningsaksjon ved Svenner 7. oktober. Føreren av båten ble reddet i aksjonen, og båten ble tauet av Kystvakten til Eftang.

Les også: Reddet mann da båten gikk ned

Båteieren fikk pålegg om å fjerne vraket, og eierens forsikringsselskap ga etter hvert klarsignal til at båten kunne fjernes av Larvik havn for deres regning.

Les også: Har fått pålegg om å fjerne havarert båt ved Sør i Ommane

Selv om båten lå i et svært populært friluftsområde, sa Fredrik Jonas  til ØP at båten ikke utgjorde noen fare for miljøet.

– Båten hadde mellom 10 og 15 liter drivstoff på tanken, og det er trolig allerede rent ut. Dermed er det lite som tyder på at båten nå utgjør noen umiddelbar miljøfare. Men det er ingen tvil om at båten må fjernes fra stedet så snart som mulig, sa Jonas til avisa for et par uker siden.

Fordi båten har fått store skader under grunnstøtingen, og trolig har fått ytterligere skader mens den har ligget ved stranda i Sør i Ommane, er det klart at båten skal saneres etter at den nå har blitt fjernet.