Larvik Turn HU (håndball) sendte Catarina Larsen og Britt Elin Jørgensen Sund og deres trener Inger Bakken Øyen til Special Olympics i Abu Dhabi. De er tatt ut til Norges håndballtropp i sterk konkurranse fra andre lag i hele landet. I tillegg er Larvik Turn HU's trener Inger B. Øyen tatt ut som en av laglederne og trenerne for Norge.

Fredag 8. mars reiste Larviks representanter fra Jernbanestasjon kl. 07.32 hvor det var mange fremmøtte som ville ønske dem lykke til på reisen. Her var både deres familier, naboer, sponsorer, arbeidskolleger, venner, ordfører og varaordfører til stede. Spillerne var svært overrasket over at så mange møtte opp.

Special Olympics gjennomføres i år i Abu Dhabi i perioden 11.–22. mars, hvor Larvik stiller med to håndballspillere og en trener i tillegg til 13 tilskuere bestående av deres nærmeste familie, trenere, støtteapparat og gode venner. Det er over 7.500 deltakere, mer enn 500.000 tilskuere, 20.000 frivillige, 2.000 reportere og fotografer til stede under lekene. Dette for å sette perspektiv på hva disse entusiastiske spillerne skal delta på.

De har nettopp startet med sine innledende kamper for inndeling i gruppespill. Håndballforbundet legger oppdatert info på deres sider. De har nettopp spilt mot Danmark, Aserbajdsjan, Tyskland og Bangladesh. Nå er de i gang!

De spiller 7 innledende forkortede kamper onsdag. Deretter er det en kamp om dagen fra 14. mars. Foreløpig har de hatt et flott opplegg med Special Olympics i Dubai og Abu Dhabi med rundreise og opplevelser.