Nei. Sånn er det slettes ikke. Ingen «VY'er» i sikte for de av oss som har måtte ty til visse hjelpemidler når beina ikke vil mer. Vi er etterhvert mange som får utdelt slike «scootere» av denne grunn. Et hjelpemiddel jeg for egen del er full av lovord overfor NAV for å ha fått. Et hjelpemiddel som gir muligheter for folk med forflytningsproblemer å delta i samfunnet slik vi ønsker.

Men offentlig transportmuligheter er visst unntatt. Riktignok skal det sies at enkelte konduktører på VY lar det gå at disse scooterne er 25 cm. lengre enn reglene tilsier. Altså ca 145 cm.Vekten er helt ok, mens altså lengden ikke er i henhold til VY's regler. Utstyrt med godkjent stempel for sikker transport er de også, og de er i dag standard for hva NAV har av godkjente avtale-midler for forflytningshemmede. Kjære VY. Mange barnevogner er da større enn dette.

Å satse på snille konduktører er for uforutsigbart. Å ta toget til Oslo eller Drammen er ikke for de av oss som er brukere av slike hjelpemidler. Og joda. Jeg kan nok klare å «kreke meg» ombord på krykker. Men hva hjelper det når veien videre fra Drammen stasjon til HLF Briskeby nødvendigvis må foregå med dyr taxi. Vi er avhengige av å vite at hjemreisen også går etter planen. Skrekkhistorier er det mange av der ventende rullestolbrukere har måttet stå over avganger p.g.a. rigid regelrytteri.

VY gjemmer seg bak internasjonale normer og bruker dette for alt det er verdt.

Jeg engasjerer meg derfor lite for stasjonsplasseringer og togenes farge og navn. Jeg vil bare ta toget til hovedstaden slik som før når beina virket. Er det å be om for mye?