Gå til sidens hovedinnhold

Tollerodden og RS14 i glasshus

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Heldigvis utsatte kommunestyret behandling av denne saken til den kan sees som en del av en plan for «Gamlebyen»!

Jeg har med en viss forundring observert en rekke «stunt» for å «sette Larvik på verdenskartet». Ikke alle er like gjennomtenkte.

Jeg er imponert over innsatsen og resultatene til Stiftelsen Tollerodden – det er sikkert mange andre også! Dette bør likevel ikke hindre en kritisk vurdering av virksomheten og forslag til utvidelse.

Området på Tollerodden har utvilsomt en bevaringsverdi, både som historisk kulturminne og som landskapselement i en framtidig «Gamleby» med utvidet museumsvirksomhet m.m. Da er det et poeng å ikke ødelegge de kvalitetene som allerede er der for å få plass til noe nytt.

Derfor har jeg spurt om det er mulig å plassere «installasjonen» på et annet sted eller utforme den på en annen måte, slik at den ikke «overdøver» de kvalitetene vi allerede har på Tollerodden. Det har jeg ikke fått noe svar på.

Et forslag som har dukket opp i debatten er å legge «installasjonen» nær den gamle lokomotivstallen (og bobilparkeringen), slik at begge kan inngå i fremtidig museumsvirksomhet i «Gamlebyen». Da kan formidling av og opplæring i tradisjonell båtbyggerkunst (slik det er opplyst om i STs forslag) foregå i en rehabilitert lokomotivstall. «Installasjonen» vil ikke ødelegge det fine parkområdet ved Archerhuset, men falle mer inn i det høyere terrenget og bebyggelsen her. Dette mener jeg er et alternativ som bør vurderes når en plan for «Gamlebyen» utarbeides og behandles.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.