Gå til sidens hovedinnhold

Maris farvel på Tollerodden

Artikkelen er over 3 år gammel

Den tradisjonsrike sommerkonserten på Tollerodden ble torsdag kveld helt spesiell. Da tok kordirigent Mari Sønnesyn Berg farvel med alle sine sangervenner og trofaste tilhørere i Larvik.

Arrangementet har med tiden blitt en tradisjon. Et stort kor bestående av over 100 medlemmer, rigger seg til ved Larviks kyst, og synger sommeren inn. Men akkurat på denne dagen var det en grunn til å synge enda høyere enn tidligere. Kor-dronning Mari Sønnesyn Berg tar sitt farvel med Larvik når hun senere på året flytter til Kristiansand. Dette var hennes avskjedskonsert.

 

Nå flytter Mari til Kristiansand

– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse for meg. Jeg har holdt på med sang og kor i mange år, og jeg elsker det. Når jeg drar herfra, vil jeg savne alle de gode menneskene rundt meg. De har betydd så enormt mye, forteller hun.

God sommerstemning

Sammen med skinnende sol, god mat og underholdning uten like, kom sommerstemningen ordentlig på plass. Tolleroddens grønne områder ble raskt fylt opp med strandstoler og pledd. Det var tydelig av koret bød på allsang, og publikum lot seg fenge med.

Freddy Berg blir domprost i Kristiansand

– Dette er kjempegøy å høre på. Koret overrasker hver gang, skryter Liv Odberg Thorstensen blant publikum.

Hyllet Mari med sang

Og overraskelser ble det. Kick luret Mari trillende rundt da de hadde gjort om teksten til melodien «Månemannen». Koret sang om henne, ei flink dame som tydelig har satt spor etter seg. Likevel var ikke bare dette koret som hadde planlagt noe spesielt for kveldens anledning. Senere ble det i tillegg holdt en overraskende opptreden av Stavern Mannskor. De sang med hele sin røst når de dedikerte sin låt som en hyllest til sin kjære dirigent.

 

– Det blir litt rart uten Mari her. Vi har hatt det så bra, og har en rekke gode minner sammen. De tar vi garantert med oss videre, forteller kormedlemmene Inger Lise Mjelde, Hanne Lund Kalvik, Brith Teigen og Sven Richard Haugvik.

Ny dirigent gleder seg

Videre beskriver de Mari som en energisk dame, og det har hun bevist i stor grad. I løpet av sine år i Larvik har hunstått på spreng for å lykkes med det ene koret etter det andre.
Men når en dør lukkes, åpnes det alltid en ny. «Den nye» heter Marit Knoph og vil overta som dirigent. Hun virker storfornøyd med koret som snart vil bli hennes.

– Det er fantastisk å kunne ta over en så flott gjeng etter Mari. Hun har virkelig lagt et godt grunnlag og skapt et utrolig samhold og miljø i gruppen, avslutter Knoph.

 

Kommentarer til denne saken