Tom R. Jacobsen: Endelig tok Fram-ledelsen affære og sparket treneren

Roger Iversen.

Roger Iversen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det var på tide, og jeg støtter dem fullt ut.

Neste dag leser jeg hoderystende innlegget til Rugsveen i ØP (18.09.20). Spillerne er for dårlig, Iversen var en god trener i fjor.

Dette er skrevet av en journalist som aldri kan ha spilt på et lag eller vet hvordan et fotball lag fungerer.

Frams ledelse har gjort en fantastisk jobb med å skaffe spillere, både i 2019 og 2020.

At den hardbarkede Framfansen ikke skjønner noen ting som det skrives, er vel også for dumt. De kan lese tabellen.

Fotball er ferskvare. Hva som skjedde i fjor var et under.

Fram hadde da en veldig god keeper. Han var sjef i hele straffeområdet, og organiserte også laget defensivt med sine rop og dirigeringer. Man finner ikke tilsvarende keeper som vil spille på nivå 3. Derfor fikk treneren i år en vanskeligere oppgave. Det er ikke lett å organisere et lag defensivt. Flere må jobbe sammen i et press – sikringsopplegg. Iversen var ikke mann for den oppgaven.

Fram var i år en gjeng ganske gode fotballspillere som ikkehar jobbet sammen organisert når motstander har ballen. Innsatsen har vært stor, men treneren har ikke klart å skape et lag ut av det.

Spillestilen burde også vært gjort enklere da det først begynte å gå dårlig. Det ble for mange vanskelige pasninger på tvers på egen halvdel. Etter kampene klaget Iversen på personlige feil (feilpasninger).

«Ikke en eneste gang har ØP stilt spørsmål om Iversen er riktig trener for Fram eller ment at det er Iversens skyld at poengfangsten har blitt så dårlig». Dette utsagnet viser bare hvor lite peiling ØP, ved Rugsveen har om fotball. Istedenfor har dere referert til til hva Iversen sier etter kampene. Nå sist: «Dette var vår beste omgang i år». Latterlig, de scora 2 mål etter å ha vært utklassa og ligget under 4–0.

Ørjan Berg Hansens varsku som det refereres til gjaldt, så vidt jeg forsto, ikke at klubben gjorde for dårlig jobb. Derimot at Iversen ikke holdt mål.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken