Gå til sidens hovedinnhold

Tomter i Trekullveien: Kjære ordfører Erik Bringedal

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Byggesaken fra Trekullveien i Tjodalyng ble senest omtalt i Østlandsposten 13. februar.

Heldigvis for min familie og kjøper av tomtene så har saken til slutt blitt løst i tråd med et lovlig fattet vedtak fra 2017. Dette er dog ikke Larvik kommunens fortjeneste. Vi er takknemlige for at det finnes folkevalgte som Per Manvik som rakrygget tar tak i den uretten han ser. Han fikk ballen til å rulle, og uten dette initiativet er det ikke sikkert saken hadde blitt løst slik som nå. Slik saksbehandling er ikke forenlig med den rettssikkerheten Larvik kommune skal gi.

Vi står fortsatt uten svar på hvorfor ledende personer i administrasjonen, urettmessig, uten hjemmel og av ukjent årsak, rett og slett kan konstruere et grunnlag for å stoppe et lovlig fattet vedtak med potensielt store konsekvenser for dem det vedgår. Dette er maktmisbruk.

Kommunedirektør Gro Herheim begrunnelse i ØP på lørdag, «Kommunedirektøren har i denne saken gjort en feil vurdering knyttet til tidsaspektet og dispensasjonen som er gitt.» er ikke bare er en bortforklaring, men også en underminering av en potensiell læringsprosess av et gedigent overtramp. Det kan være verdt å lese saksdokumentene.

Det er nå betimelig at den politiske ledelsen nøster opp hvordan og hvorfor dette maktmisbruket kan ha skjedd, saken bør klart få konsekvenser.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.