Thomas, Fredrik og Rico gir femti prosent av det de tjener til Movember

SAMARBEID: Thomas Ramstad og Fredrik Gullbrandsen fra Staut barbersalong og Rico Schinkel fra Crossover Tatoo donerer halvparten av alle inntektene fra mandag til kreftforeningen.

SAMARBEID: Thomas Ramstad og Fredrik Gullbrandsen fra Staut barbersalong og Rico Schinkel fra Crossover Tatoo donerer halvparten av alle inntektene fra mandag til kreftforeningen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Er du klar for Movember? Se video fra Movember i fjor nederst i saken.

DEL

(Tønsbergs Blad) Vi er kommet til november og dermed også den årlige «Movember-aksjonen».

I denne sammenheng donerte Staut barberstue på torget femti prosent av inntektene mandag denne uken til kreftforeningen.

– Alle som kommer innom hos oss i dag støtter en god sak, forteller Fredrik Gullbrandsen, mandag.

LES OGSÅ: Menn stresser ikke med å sjekke prostata

Årets bart

Inne i salongen er Thomas Ramstad og Fredrik Gullbrandsen, som begge innehaver tittelen Master Barber, allerede i gang med årets Movember-innsamling.

– I tillegg til å donere halvparten av alle inntekter i dag, samarbeider vi også med Rico fra Crossover tattoo. Han skal tatovere folk hos oss og bidrar også til det vi donerer etter i dag.

Dersom du har god skjeggvekst har du også muligheten til å vinne en klokke fra Optura hos barbereren.

TATOVERTE BART: Herulf Granås ville ikke ta barten, og valgte heller å tatovere en bart på fingeren til inntekt for movember.

TATOVERTE BART: Herulf Granås ville ikke ta barten, og valgte heller å tatovere en bart på fingeren til inntekt for movember. Foto:

– Vi har fått to klokken fra Optura som vi kommer til å dele ut. Den ene loddes ut til en av våre kunder her i dag, mens den andre gis bort til den vi kårer til årets bart.

Kåringen skjer 26. november.

Terje Pedersen i kreftforeningen forteller at de er veldig glade for tiltaket.

– Vi setter pris på alle tiltak. Nå er jo dette litt annerledes og det er morsomt, forteller han.

FØR OG ETTER: Stian Syverud hadde spart i ett år for å få fyldig skjegg, men mandag ble det barbert vekk til støtte for movember.

FØR OG ETTER: Stian Syverud hadde spart i ett år for å få fyldig skjegg, men mandag ble det barbert vekk til støtte for movember. Foto:

LES OGSÅ: Se opp – bart i lufta!

Startet i Australia

Movember startet i 2003 da Travis Garone og Luke Slattery møttes for en øl i Melbourne i Australia.

Siden den gang har fenomenet også nådd Norge. Hvert år barberer millioner av menn bort bart og skjegg før den første november, for så å la det gro hele måneden.

Formålet er bevisstgjøring om menns helse og pengeinnsamling til forsknings- og støtteprogrammer med fokus på prostatakreft, testikkelkreft og psykisk helse.

Slik så det ut da journalist Torgrim Skogheim i Østlands-Posten tok ett bilde av seg selv hver dag under Movember i fjor:

Movember bildeserie

Artikkeltags