Stjal jakke, klorte festdeltakere og sparket politi

BETINGET FENGSEL OG SAMFUNNSTJENESTE: Etter en privatfest i Larvik er en 24-åring fra Tønsberg og en 25-åring fra Sandefjord dømt for tyveri og kroppskrenkelser, samt vold og trusler mot offentlige tjenestemenn.

BETINGET FENGSEL OG SAMFUNNSTJENESTE: Etter en privatfest i Larvik er en 24-åring fra Tønsberg og en 25-åring fra Sandefjord dømt for tyveri og kroppskrenkelser, samt vold og trusler mot offentlige tjenestemenn.

Artikkelen er over 3 år gammel

På festen stjal de to kvinnene en jakke, og lugget, klorte og slo jenta som eide den. Så sparket og truet de politiet som kom til stedet.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det hele skjedde i et privathus i Larvik i oktober 2015. Dit kom de to kvinnene - en 24-åring fra Tønsberg og en 25-åring fra Sandefjord - uten å kjenne de andre festdeltakerne.

De to har forklart for retten at de ikke følte seg velkomne og ikke ble inkludert på festen. Andre festdeltakere har på sin side beskrevet de to som frekke og arrogante.

«For mange jenter»

Ifølge forklaringen i Larvik tingrett mente de to tiltalte at det var for mange jenter på festen, og at det var derfor stemningen ikke var særlig bra.

Ifølge jenta som ble frastjålet jakken sin, var det derimot god stemning der. I alle fall fram til hun fikk vite at jakken til rundt 4.500 kroner var forsvunnet fra gangen.

Jenta har forklart at hun løp ut og så de to tiltalte. De kastet da jakken, før de gikk mot jenta og dro henne i håret, klorte og slo.

LES OGSÅ: 16-åring delte video fra fest – risikerer betinget fengsel

Tre av de unge mennene fra festen kom da til. Den ene klarte å få unna jenta som ble dratt i håret, men ble selv slått av en av de tiltalte.

Sparket og truet

En bil plukket opp de to tiltalte kvinnene. Andre festdeltakere klarte imidlertid å ta registreringsnummeret på bilen, og ga det til politiet.

Patruljen som en liten stund etter påtraff bilen, fikk de tiltalte over i politibilen. Etter å ha kjørt tilbake til stedet for hjemmefesten og avhørt de fornærmede, ble det bestemt å pågripe de tiltalte.

De to kvinnene ble informert om at de kunne ringe til advokater når de kom til arresten.

25-åringen ville derimot ringe der og da. Politibetjenten har forklart at da han prøvde å ta fra henne telefonen, ble han sparket i hodet.

LES OGSÅ: Butikk bruker handikap-parkeringen til hagejord

Da hun ble tatt ut av bilen, sparket hun betjenten igjen, denne gang i skrittet.

Politihøyskolestudenten som var med, ble sparket i leggen da hun skulle sette på 25-åringen håndjern. Den tiltalte ropte også at hun skulle sparke politihøyskolestudenten «til hun begynte å blø» og betjenten «til han ba for livet».

25-åringen ble satt i cellevogn som var kommet til stedet, og så kjørt til Tønsberg.

Nektet

25-åringen nektet for å ha sparket politiet. De to tiltalte hevdet også at det var de som var blitt utsatt for vold, ikke de andre på festen.

Retten har imidlertid funnet det bevist ut over rimelig og fornuftig tvil at de tiltalte har forholdt seg slik det er beskrevet i tiltalebeslutningen, og at de har handlet med forsett.

LES OGSÅ: Polititabbe førte til at bevisene råtnet - tiltalt slapp å sone

24-åringen ble i Larvik tingrett dømt for tyveri og to kroppskrenkelser. Ved utmålingen har retten lagt vekt på at saken er blitt svært gammel. Straffen ble satt til betinget fengsel i 24 dager samt en bot på 10.000 kroner.

«Dame med gode ressurser»

For 25-åringen, som tidligere er dømt for trusler og bøtelagt to ganger for narkotikaovertredelser, er det blitt gjennomført en personundersøkelse med tanke på mulig samfunnsstraff.

«Det er vurdert at hun framstår som en ung dame med gode ressurser (...) Det anføres at det ikke vil bli vanskelig å finne en passende plassering for utførelse av samfunnsstraff», heter det i rettspapirene.

Den klare hovedregelen ved vold og grove trusler mot offentlig tjenestemann, er at det skal reageres med ubetinget fengselsstraff.

25-åringen sparket politiet flere ganger og kom med trusler, men også i denne straffutmålingen er det lagt vekt på tiden som er gått siden forholdene skjedde. Kvinnen har også fortalt at hun har endret livet sitt til det bedre.

Hun ble derfor idømt 48 timer samfunnsstraff.

Artikkeltags