– Dette burde vært gjort i alle norske byer

Jan Meyer er en av svært mange som har valgt å støtte Røde Kors aksjonen på Torget i Larvik

Jan Meyer er en av svært mange som har valgt å støtte Røde Kors aksjonen på Torget i Larvik Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Siden det ble hengt opp julegaveønsker fra barn fra vanskeligstilte familier på treet på Torget i Larvik fredag, har folk strømmet til for å hente kort og kjøpe gaver som de har gitt videre til Røde Kors.

DEL

– Responsen har vært helt fantastisk. Det var en utrolig flott ide vi fikk fra Mette Daapan i Larvik kommune, og dette fører til at antallet julegaver som kommer inn til oss blir mye høyere enn i fjor, sier Ragnhild Bull Hansen i Larvik Røde Kors.

Stor respons

ØP skrev lørdag om tiltaket, der det ble hengt opp julegaveønsker fra barn som lever i familier under fattigdomsgrensen i Larvik, og der folk kunne ta med seg et kort, kjøpe en gave, og så levere den i en av bodene på Torget som leverer videre til Røde Kors.

Ragnhild Bull Hansen i Røde Kors lover å henge opp nye kort på treet så snart de får inn lister på barn som ønsker seg julegaver fra blant annet barnevernet.

Ragnhild Bull Hansen i Røde Kors lover å henge opp nye kort på treet så snart de får inn lister på barn som ønsker seg julegaver fra blant annet barnevernet. Foto:

Les også: – Responsen har vært helt enorm!

Responsen var svært stor, ikke minst fordi ønskene synliggjorde hvor stort behovet for hjelp faktisk er, og allerede klokken 12 var treet tomt for kort, og gavene strømmet på.

Gaveønskene fra barna er samlet inn av både barnevernet i kommunen, og på helsestasjoner.

– Vi begynte med en gang å produsere nye kort, men disse forsvinner like raskt. Mandag kveld var det tomt igjen, men ønskene som ligger hos oss er mange, og vi kommer til å fortsette med å henge opp nye kort, sier hun.

Les også: 17-åring i Larvik har aldri hatt et eget håndkle. Nå ønsker han seg det til jul

Stort behov

Ragnhild Bull Hansen forteller at det i fjor kom inn cirka 1.500 gaver til Røde Kors i Larvik, og at det ble delt ut igjen gaver til 785 barn i kommunen.

– Vi jobber på spreng, og så langt i år har vi gitt ut 183 gaver, forteller Bull Hansen.

– Behovet er veldig stort, og vi venter nå på å inn nye lister med gaveønsker som barnevernet har samlet inn. I år kan vi hjelpe mange, sier hun.

Her er kort hengt opp på treet på Torget

Her er kort hengt opp på treet på Torget Foto:

Ulike årsaker

Bull Hansen sier også at det er ulike årsaker til at familier kommer i en vanskelig situasjon i juletiden.

– Mange lever svært trangt under fattigdomsgrensen hele tiden, men mange kommer også kortvarig i en vanskelig situasjon, sier hun.

– Det kan være at man mister jobben for en periode, eller det kan være snakk om sykdom. Mange av disse trenger kun hjelp i en kort periode, og så er de på beina igjen. Vi ser at mange av disse kommer tilbake til oss året etter, og selv gir gaver. Det viser hvor mye et slikt tiltak betyr, sier Bull Hansen.

Skryter av tiltaket

Tirsdag formiddag var Jan Meyer på vei til bodene på Torget med to store bæreposer med gaver. Over kanten på posene hang flere av kortene som tidligere ble hengt opp på treet.

– Dette er bare et fantastisk flott tiltak. Noe alle byer i Norge burde gjøre. Jeg har kjøpt gaver til ei jente på ni og en gutt på 10 år, og håper bare Røde Kors snart henger opp flere kort. Jeg har jobbet i IOGT i mange år, og vet hva slike gaver betyr for de som får dem. Jeg vil gjerne gi flere, sa Meyer, som sier han nylig har flyttet til Larvik.

– Det er viktig at både folk flest og ikke minst politikerne blir oppmerksomme på hvordan situasjonen er for mange, og dette er en fantastisk fin måte å synliggjøre dette på, sier han.

Artikkeltags