Torill og Freddy har solgt bedriften. Nå blir det flere arbeidsplasser.

SELGER: Torill Ekvall og Freddy Karlsen selger bedriften sin til Wican Regnskap Vestfold AS, etter å ha jobbet sammen et helt yrkesliv. – Vi har jobbet på samme sted i 42 år, siden jeg var 18 år. Freddy har lovet meg at vi skal jobbe sammen helt til jeg går av med pensjon, sier Torill Ekvall.

SELGER: Torill Ekvall og Freddy Karlsen selger bedriften sin til Wican Regnskap Vestfold AS, etter å ha jobbet sammen et helt yrkesliv. – Vi har jobbet på samme sted i 42 år, siden jeg var 18 år. Freddy har lovet meg at vi skal jobbe sammen helt til jeg går av med pensjon, sier Torill Ekvall. Foto:

Da Torill Ekvall (61) og Freddy Karlsen (73) skulle selge firmaet, var 35 interessert i å kjøpe. – Vi var veldig fornøyde med responsen, sier Freddy.

DEL

I årevis har Freddy Karlsen og Torill Ekvall vært kollegaer, og i flere tiår har de eid og drevet regnskapsfirmaet AS Datapluss sammen.

– Vi har jobbet på samme sted i 42 år, siden jeg var 18 år. Freddy har lovet meg at vi skal jobbe sammen helt til jeg går av med pensjon. Det tar noen år enda, og han er elleve år eldre enn meg, sier hun og ler.

Samarbeidet fortsetter, men noe blir annerledes enn før. 73-åringen Freddy planlegger å trappe ned til deltidsstilling etterhvert. Han orker ikke tanken på å slutte helt, for det kan fort bli kjedelig.

– Jeg kjenner ikke egentlig til noe annet liv. Det er frister for moms, lønninger, innrapportering av lønninger, selvangivelser og årsrapporter, forteller Freddy Karlsen, som likevel er blid som ei sol.

LES OGSÅ: Skal rive resten av biblioteket – så lang tid kan det ta før det nye bygget står klart

ETTERTRAKTET: – Vi selger for å få inn friskt blod, beholde arbeidsplasser og ta i bruk flere digitale løsninger, forteller Torill Ekvall og Freddy Karlsen, som hadde rundt 35 potensielle kjøpere å velge blant da de ønsket å selge bedriften sin.

ETTERTRAKTET: – Vi selger for å få inn friskt blod, beholde arbeidsplasser og ta i bruk flere digitale løsninger, forteller Torill Ekvall og Freddy Karlsen, som hadde rundt 35 potensielle kjøpere å velge blant da de ønsket å selge bedriften sin. Foto:

Anger ikke et sekund

1. april ble AS Datapluss kjøpt opp av selskapet Wican Regnskap Vestfold AS. Fusjonen trer i kraft fra 1. juli, og antall ansatte på kontoret på Borgejordet i Larvik øker fra fem til sju.

– Jeg angrer ikke et sekund på oppkjøpet. Dette er så riktig, for de ansatte i Datapluss har stor faglig tynge, sier Trine H. Pettersen, kontorleder og styreleder i Wican.

Wican Gruppen har rundt 30 ansatte totalt, og er fra før etablert i Fredrikstad og Halden.

Det var rundt nyttår at letingen etter en passende kjøper startet.

– Vi brukte en bedriftsmegler i Oslo. Det var rundt 35 som var interesserte i å kjøpe. Vi plukket ut ti kandidater, og til slutt endte vi opp med Wican. Vi var veldig fornøyde med responsen, og salgsprosessen gikk fortere enn vi hadde regnet med, forteller Freddy Karlsen.

GODT RYKTE: – Datapluss har et godt rykte i bransjen, sier Trine H. Pettersen, som er kontorleder og styreleder i Wican Regnskap Vestfold AS.

GODT RYKTE: – Datapluss har et godt rykte i bransjen, sier Trine H. Pettersen, som er kontorleder og styreleder i Wican Regnskap Vestfold AS. Foto:

At så mange viste sin interesse for å overta bedriften i Larvik, mener Trine H. Pettersen viser klart hvilke kvaliteter firmaet står for.

– Det viser hvor sterkt det gode ryktet og renommeet til Datapluss er i bransjen, sier hun.

Hva Wican betalte for å kjøpe aksjene i Datapluss er hemmelig, men det som er helt klart, er hvorfor det ble nettopp dem som fikk overta.

– Vi selger for å få inn friskt blod, beholde arbeidsplasser og ta i bruk flere digitale løsninger. Vi har valgt å selge til noen som er gode på digitale løsninger, sier Karlsen.

LES OGSÅ: Har gitt en gave som kan redde liv: – Da det skjedde ble det en vekker om at dette kan skje når som helst

Mer tid til rådgiving

På kontoret er det noen av medarbeiderne som har ringpermer i hyllene, mens andre har alt på pc. Det beskriver situasjonen rundt omkring hos kundene også; det er svært ulikt hvor mye som skjer manuelt og på data.

Nå skal regnskapskontoret digitaliseres.

– Det er regnskapsføreren som skal ta seg av digitaliseringen, kunden trenger ikke det. Dette skal gå steg for steg. Kundene skal føle trygghet, sier Trine H. Pettersen.

Fra før hadde bedriften rundt hundre kunder, nå øker det til 160. Dette er store og små bedrifter i ulike bransjer. De fleste hører til i Larvik, Sandefjord og Oslo. Men noen er så langt unna som i Haugesund og Filippinene.

– Digitaliseringen gjør at vi kan spare tid for kunden. Da får vi mer tid til å analysere regnskapet og komme med råd om hvordan bedriften kan øke omsetningen og øke omsetningen, sier Pettersen.

Skal lyse ut stillinger

Wican har ambisjoner om å ansette flere på kontoret i Larvik, og da er de på utkikk etter yngre regnskapsførere. For på kontoret er nå gjennomsnittsalderen ganske høy.

– Jeg er en av de yngste med mine 55 år, sier Trine H. Pettersen, men hun understreker at arbeidsmiljøet er både hyggelig og morsomt.

– Her finnes det absolutt ingen «regnskaps-tanter». Her er det mange artige replikker og høyt under taket, smiler hun.

På sikt håper firmaet å ansette to til tre personer til.

– Regnskapsforståelse handler om mer enn det man lærer på skolen. Vi ønsker å få inn yngre og dyktige personer som vil få dra nytte av de brede erfaringene til Torill og Freddy. Det er viktig å videreføre kunnskapen de har til nye ansatte, sier Trine H. Pettersen.

ANSETTER FLERE: På sikt håper regnskapskontoret å ansette to til tre personer til. Akkurat nå består bemanningen av blant annet Torill Ekvall (t.v.), Grete Ruud, Freddy Karlsen, Berit Gaarder, Trine H. Pettersen og Sissel Kristoffersen.

ANSETTER FLERE: På sikt håper regnskapskontoret å ansette to til tre personer til. Akkurat nå består bemanningen av blant annet Torill Ekvall (t.v.), Grete Ruud, Freddy Karlsen, Berit Gaarder, Trine H. Pettersen og Sissel Kristoffersen. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken