(Sandefjords Blad)

Søndag 17. september kom det fram at flyselskapet Ryanair hadde rotet det til for seg selv, og har derfor blitt nødt til å kansellere 2.000 avganger i seks uker framover.

Markedssjef i selskapet, Kenny Jacobs, sa til BBC at årsaken var rot med planleggingen av pilotenes ferie, men at de jobbet hardt for å fikse det.

At 25 fly nå settes på bakken, medfører at 400.000 får kansellert billetten sin. Dette vil også ramme norske reisende.

– Heldigvis beholder vi alle rutene, bortsett fra at Hamburg-ruten blir utsatt fra den planlagte oppstarten 26. oktober, og får i stedet oppstart i mars, sier Kleive-Mathisen.

LES OGSÅ: Ny rekordmåned for Torp-trafikken

Får større trafikk i vinter

Ruten til Hamburg skulle ha gått to ganger i uken.

Kleive-Mathisen forteller videre at noen ruter får færre avganger, blant annet vil Tenerife-ruten kun gå én gang i uken i stedet for to. Det samme gjelder for Ryanair-avgangene til Gran Canaria.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Ryanair vil også begynne å fly fra Torp til Vrotslav i Polen fra 1. november.

– Totalt sett vil ha større trafikk med Ryanair i vinter enn det vi hadde i fjor. London kom tilbake i våres og fortsetter inn i vintersesongen. Noen ruter flys én gang i stedet for to, nettopp fordi de setter 25 fly på bakken. De vil nå operere med 325 fly i stedet for 350, forteller hun.

Passasjerer som rammes av kanselleringene, vil likevel få en kompensasjon av Ryanair i form av gavekort på 750 kroner. Dette kan brukes til å kjøpe nye billetter hos lavprisselskapet.

Rekordår på Torp

Kanselleringene rammet i første omgang 315.000 reisende, noe som ikke ble tatt godt imot i sosiale medier. Kleive-Mathisen er glad for at reisende fra Sandefjord ikke vil merke stort til kaoset.

– Det er ingen dramatikk for oss. Vi snakker rundt 10.000 passasjerer færre. Kanskje vi mister mellom 30.000 og 40.000 på et halvt år, men Ryanair har stor vekst hos oss nå, sier hun, og legger til:

– Det er selvsagt kjedelig for dem som blir berørt. Vi har ingen oversikt over hvor mange som har booket disse rutene fra Torp, men alle vil få muligheten til å endre billettene sine.

Det var først i dag Torp Sandefjord Lufthavn ble informert om endringene fra Ryanair. De ansatte fryktet først at kanselleringene kunne få konsekvenser inn i vintersesongen, men så langt ser det ut til flyplassen stort sett slipper unna.

– Det er heldigvis ikke så mange som blir berørt. Det blir allikevel helt garantert rekordår på Torp, sier markedssjefen.

SÅ DU DENNE? Mener næringslivet i Sandefjord kan lære av Høyres valgkampstrategi

Vil ikke komme flere kanselleringer

I en pressemelding skriver Ryanair at samtlige passasjerer som har blitt rammet av de nye kanselleringene, vil få en e-post fra selskapet om sin reise.

Til nå har kanselleringene i liten grad rammet reisende fra Norge, men de nye tiltakene vil påvirke både Gardermoen og Torp.

Ifølge Aftenposten lover Ryanair-sjef Michael O'Leary at det ikke vil komme flere kanselleringer som følge av pilotmangel.