(Sandefjords Blad)

Det er VG som melder om hendelsen, etter at avisen har snakket med operasjonssentralen i Skåne politidistrikt.

Wizz Air-flyet var på vei fra den rumenske hovedstaden Bucuresti til Torp da besetningen anmodet om å få lande på Sturup flyplass utenfor Malmö i Sør-Sverige.

Stefan Södermalm i Skåne-politiet opplyser til VG at det var kapteinen ombord som ba om assistanse etter at en person hadde laget bråk i kabinen.

Brølte

– Klokken 19.24 fikk vi meddelt at personen er lagt i håndjern. Minst én person er tatt i arrest, opplyser Skåne-politiet til VG, som har snakket med en passasjer som forteller at episoden startet med at en mann sto og brølte.

– Deretter løp han gjennom midtgangen fram til cockpiten hvor han får inn to spark før han blir overmannet av mange mannlige medpassasjerer. Det hele var over på fem minutter, og det var relativt rolig stemning under landingen, forteller passasjeren.

Flyet fra det ungarske flyselskapet er forventet å lande på Torp ved 21.25-tiden tirsdag kveld, to og en halv time forsinket.

Dramatisk

Andreea Demeter og Timy Geollegue var ombord Wizz Air-flyet. De var glade for å lande i god behold på Torp litt før klokka 21.30 tirsdag. Timy synes hendelsen var dramatisk.

– Mannen kom fra bak i flyet og ropte og skrek. Flere menn kastet seg etter hvert over ham, flere av dem så ut til å følge etter ham fra bak i flyet. Når sånne ting skjer høyt oppe i luften synes jeg ikke det er noe hyggelig, sier han.

Andreea tok det hele med stor ro.

– Jeg følte det ikke så skremmende. Det hele var over på veldig kort tid, sier hun.

 

Returnerer i kveld

Informasjonssjef Tine Kleive-Mathisen ved Torp Sandefjord lufthavn sier at denne typen hendelser ikke automatisk utløser tilbud om debriefing av passasjerene.

– Det skjer mest etter mer dramatiske hendelser, for eksempel i forbindelse med ekstremvær, eller om det har vært et dødsfall ombord i flyet, som jo hender.

– Jeg vil tro at flyet lander og at passasjerene går av som normalt. Flyet skal etter planen returnere til Bucuresti allerede i kveld, sier Kleive-Mathisen.