Vil gjøre western-uka på Torpevannet til en sommertradisjon

NY SOMMERTRADISJON VED TORPEVANNET?: Sonja Kataja og Stian Tangen fra Norwegian Indian & Trapper Association fikk svært gode tilbakemeldinger da de før første gang var på Torpevannet Feriepark i fjor sommer. Nå ønsker både klubbmedlemmer og daglig leder for campingplassen å gjøre det om til en fast sommertradisjon.

NY SOMMERTRADISJON VED TORPEVANNET?: Sonja Kataja og Stian Tangen fra Norwegian Indian & Trapper Association fikk svært gode tilbakemeldinger da de før første gang var på Torpevannet Feriepark i fjor sommer. Nå ønsker både klubbmedlemmer og daglig leder for campingplassen å gjøre det om til en fast sommertradisjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Torpevannet Feriepark tar gjestene tilbake til 1850-årene når indianere, cowboyer og trappere fra samtlige steder i Norden er på besøk for å skape ordentlig Western-stemning.

DEL

– Samme gjeng var her for første gang i fjor, og etter svært gode tilbakemeldinger, ønsket begge parter en reprise, forteller daglig leder for Torpevannet Feriepark, Svein Erik Nykaas.

Siden forrige mandag har et team på mellom 40–45 rigget og gjort klart til sommerens Western-uke på Torpevannet Feriepark. 17 av dem er fra Norwegian Indian & Trapper Association, mens de resterende kommer fra andre western-klubber fra Sverige, Finland og Tyrkia.

– Noe for alle

Tidligere har campingplassen blant annet arrangert hesteskoturnering og andre familieaktiviteter, men så langt er det cowboyene og indianerne som slår best an hos gjestene.

– Tiltaket er først og fremst for å skape stemning for sommergjestene våre, og i tillegg ha aktiviteter som alle kan bli med på uten at det skal koste så all verdens mye, fortsetter Nykaas.

WESTERN-STEMNINNG: Daglig leder og eier av Torpevannet Feriepark, Svein Erik Nykaas, er mer enn klar for western-stemningen som skal holde på til og med søndag.

WESTERN-STEMNINNG: Daglig leder og eier av Torpevannet Feriepark, Svein Erik Nykaas, er mer enn klar for western-stemningen som skal holde på til og med søndag. Foto:

Vil gjøre det årlig

Til og med søndag var det mulig å kjøpe håndlagde varer, kaste lasso, hestesko, øks og skyting med pil og bue. Det er ansiktsmaling for barna, og på kvelden var det underholdning, blant annet livemusikk og danseopptreden.

– Nå har vi et sterkt ønske om å gjøre dette til en årlig greie og samtidig arrangementet enda større, sier Svein Erik håpefullt.  

Mange innom allerede før helgen

Selv om bodene har vært åpne, og området tilgjengelig for å ta en titt de tidligere i uken, gikk ikke startskuddet for helgeprogrammet før fredag formiddag.

– Det er mange som allerede har vært innom. Det er utrolig gøy å arrangere noe som folk liker, og vi ser at folk koser seg, forteller Stian Tangen, som er ansvarlig for arrangementet.

LASSOKASTING: Her øver Trym André Sørhaug (8) på lassokasting med instruktør Buck Callahand.

LASSOKASTING: Her øver Trym André Sørhaug (8) på lassokasting med instruktør Buck Callahand. Foto:

– Det fineste stedet

Om lag ti telt er samlet på gressområdet like ved inngangen. Målet er å gjenskape en såkalt «rendezvous», der forskjellige indianerstammer, amerikanere og franskmenn fra Nord-Amerika møttes for å selge og utveksle varer og tjenester, spesielt dyrepels og dyreskinn. Men de kom også sammen for å dele ideer og tanker. Medgrunnlegger for den norske indianer –#8211; og pelsforhandlerklubben, er meget fornøyd med hvordan årets resultat ble seende ut.

– I fjor var jeg ganske skeptisk til at vi skulle slå oss ned på en campingplass, men dette det fineste stedet vi har besøkt, skryter Sonja Kataja.

LÆRER BORT: Her fletter Annjeannet Elfving håret til Susanne Keyifcatan under taket på boden deres.  - Susanne har lært meg absolutt alt jeg trenger å kunne om western, smiler Elfving.

LÆRER BORT: Her fletter Annjeannet Elfving håret til Susanne Keyifcatan under taket på boden deres. - Susanne har lært meg absolutt alt jeg trenger å kunne om western, smiler Elfving. Foto:

Tidløst tema

Til tross for at cowboyer og indianere slåss i vesten for mer enn 160 år siden, er western mer eller mindre et tidløst tema. Det falt tydelig i smak for både store og små ute ved Torpevannet nok en gang, og flere deltok på de første aktivitetene ble satt i sving.

– Skytingen litt senere blir desidert mest spennende og det vi gleder oss mest til, men arrangementet er generelt gøy og morsomt, forteller Trym Andre Sørhaug (8) og Mathias Lindhjem (8) etter lassokastingen.

NOE FOR ALLE: Både store og små ser ut til å like western-temaet på campingplassen i Helgeroa.

NOE FOR ALLE: Både store og små ser ut til å like western-temaet på campingplassen i Helgeroa. Foto:

Artikkeltags