21-åringen motsatte seg videre varetekt under etterforskningen av bildrapssaken på E18, men samtykket til at retten kunne avgjøre spørsmålet om videre varetektsfengsling som en kontorforretning uten at han var til stede i retten

Bergen-mannen, som er bosatt i Skien, er siktet for forsettlig drap på Skien-mannen Azad Hamam (47) og forsøk på drap på resten av familien, mor og tre barn, som satt i bilenhan kolliderte med på motorveien natt til 1. nyttårsdag.

Selvmordsforsøk

21-åringen har forklart at han ønsket å ta livet av seg, og at det var derfor han kjørte inn i feil kjøreretning på E18 mellom Langangen og Larvik. Rundt en kilometer over fylkesgrensa krasjet han med vilje inn i familiens bil, som var på vei hjem til Skien etter å han landet på Gardermoen etter juleferie i utlandet.

 

Etter at Tønsberg tingrett først besluttet å ikke fengsle han etter hendelsen, omgjorde Agder lagmannsrett beslutningen og avgjorde at siktede skulle i politiets varetekt i fire uker under etterforskningen.

Fire nye uker

Larvik tingrett har nå besluttet at 21-åringen skal fengsles i ytterligere fire uker etter at politiet begjærte fire nye uker i varetektsfengsel for siktede.

Retten begrunner fengslingen med det samme som lagmannsretten konkluderte med den 17. januar, at det vil støte den allmenne rettsfølelse om den drapssiktede får være på frifot så kort tid etter dødsulykken.

LES OGSÅ: Drapssiktet 21-åring må ha vakthold på sykehuset