(Nettavisen)

Søndag er det duket for Nettavisen Oslo Grand Prix, og her er det hele en million kroner til vinneren.

* Fjorårsvinner Stoletheshow er på plass også i år, men har trukket bakspor og det er naturligvis et lite minus for denne.

Det er et flott felt som ruller opp bak startbilen i Nettavisen Oslo Grand Prix og ingen av de ti hestene er sjanseløse. Preliminær starttid for Nettavisen Oslo Grand Prix er søndag kl 17.30. Bjerke travbane frister med gratis inngang søndag og dersom du ikke har anledning til å være på plass på Bjerke, kan du se løpet gratis på Nettavisen.

Nedenunder følger en nærmere presentasjon av de ti startende hestene (teksten er skrevet av Bjerkes Andre Ringelien)

1. Seven Nation Army

Alder: 5 år
Kjønn: Hingst
Eier: Masiol Aps, Danmark
Trener: Bo Westergaard
Kusk: Nicklas Korfitsen
Oppasser: Marthe Westergaard

Karriere: 51 starter. 8-5-6. Innkjørt: 2 373 019 kr

Seven Nation Army slo for alvor gjennom da han i fjor som 4-åring ble «kastet ut til ulvene» i Nettavisen Oslo Grand Prix. Westergaard-traveren besto ildprøven med glans og ble fjerde bak Stoletheshow, San Moteur og Cicero T.G. Seven Nation Army har utviklet seg ytterligere som 5-åring og var knepent slått til tredje i Copenhagen Cup i sin siste start etter en sterk avslutning.

2. Get A Wish

Alder: 5 år
Kjønn: Hingst
Eier: Stall My Little Pony, Danmark
Trener og kusk: Bo Westergaard
Oppasser: Line Holmsgård

Karriere: 29 starter: 12-2-4 Innkjørt: 2 422 513 kr

Er blant annet eid av Espen Edvardsen. Gikk til topps i dansk derby og var den beste 4-åringen i Danmark i fjor. Han har innledet sesongen oppløftende med seier i Kjell Håkonsens Minneløp og senest på Copenhagen Cup dagen da han var helt overlegen i 5-års løpet!

3. Hades De Vandel

Alder: 6 år
Kjønn: Hingst
Eier: Stable Why Not, Nederland
Trener: Paul J P Hagoort
Kusk: Robin Bakker
Oppasser: Kim Hagoort

Karriere: 33 starter: 6-8-6 Innkjørt: 3 649 965 kr

Har imponert stort i sine to siste starter. Først da han slo Cicero T.G. fra dødens og deretter som annenhest bak San Moteur i finalen av Paralympiatravet.

4. Moni Viking

Alder: 10 år
Kjønn: Hingst
Eier: Jan Lyng, Norge
Trener og kusk: Björn Goop
Oppasser: Micka Johansson

Karriere: 68 starter. 17-9-12 Innkjørt: 11 296 517 kr

Moni Viking har vært et av Norges flaggskip blant varmblodshestene de siste årene og er etablert i Verdenseliten. Björn Goop var fornøyd med innsatsen i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen og er sikker på at Moni Viking vil være enda bedre i Nettavisen Oslo Grand Prix søndag 11. juni. 10-åringen gjør overraskende nok sin første start i Norges største Internasjonale travløp.

5. Oscar L.A.

Alder: 7 år
Kjønn: Hingst
Eier: Günter Herz, Tyskland
Trener og kusk: Joakim Lövgren
Oppasser: Gerald Valla
Karriere: 44 starter: 21-4-4. Innkjørt: 2 605 822 kr

Vi hadde Oscar L.A. på blokka i fjor også etter at han tok en imponerende seier på Solvalla under Elitloppshelgen. 7- åringen galopperte i årsdebuten, men har etter det tatt to bunnsolide seire.

6. Cicero T.G.

Alder: 6 år
kjønn: Hingst
Eier: Charlotte Gundersen & Arne Sandbæk jr. Norge
Trener: Geir Vegard Gundersen
Kusk: Magnus Teien Gundersen
Oppasser: Charlotte Teien Gundersen

Karriere: 26 starter: 11-4-2. Innkjørt 2 252 790 kr

Cicero T.G. viste ved tredjeplassen i fjorårets Nettavisen Oslo Grand Prix at han holder høyt Internasjonalt nivå. Ekvipasjen hadde ikke klaff i finalen av Paralympiatravet, men leverte et veldig raskt oppløp og viste at formen var god. Geir Vegard Gundersen har fulgt samme oppkjøring som i fjor og Nettavisen Oslo Grand Prix er årets hovedmål for Cicero T.G.

7. Aetos Kronos

Alder: 7 år
Kjønn: Hingst
Eier: Team Snyder AB & Aetos Dios AB
Trener: Jerry Riordan
Kusk: Santtu Reitala
Oppasser: Heli Tarimaa

Karriere: 52 starter. 18-8-9. Innkjørt: 11 299 874 kr

Aetos Kronos var en av årgangens aller beste i unghestløpene i Sverige. Han har vunnet løp på Vincennes og gikk til topps i Jubileumspokalen på Solvalla på 1.09,9 i 2021. Etter 5-års sesongen fikk han en betennelse etter en behandling av veterinær som førte til en viss grad av lammelse og karrieren som løpshest sto i fare. Et år senere var Aetos Kronos tilbake i løpsbanen og har siden det gradvis vist fremgang. Femte sist viste 7-åringen gammel storhet da han gikk til topps i Gulldivisjonsfinalen på Solvalla og hans to siste starter har vist at han fortsatt har mye å utrette i løpsbanen! Trener Jerry Riordan jakter sin tredje trener-seier i OGP!

8. Banderas Bi

Alder: 6 år
Kjønn: Hingst
Eier: Sc Pachino Horse Srls, Italia
Trener og kusk: Alessandro Gocciadoro
Oppasser: Soufian Eddabdouubi
Karriere: 37 starter: 10-6-3. Innkjørt 2 939 158 kr

Alessandro Gocciadoro jakter ny OGP triumf som trener. Denne gang med en svært spennende 6-åring som imponerte stort da han jogget inn til seier på 1.09,4 i sin siste start. – Alessandro fortellerat Banderas Bi var bedre enn noensinne i den siste starten og at han er klar til å gjøre en toppprestasjon i Nettavisen Oslo Grand Prix!

9. Stoletheshow

Alder: 8 år.
Kjønn: Hingst
Eier: Global Glide AB, Sverige
Trener og kusk: Frode Hamre
Oppasser: Amalie B. Lyssand

Karriere: 75 starter: 23-20-8. Innkjørt: 9 694 295 kr

Tittelforsvareren gikk til topps i årets utgave av Finlandia Ajo og gikk til finalen av Elitloppet. Hamre-traveren kommer til Nettavisen Oslo Grand Prix i toppform. Frode Hamre har vunnet OGP somtrener de tre siste årene.

10. Hell Patrol

Alder: 6 år
Kjønn: Hingst
Eier: Morten Langli
Trener: Kim Pedersen
Kusk: Svein Ove Wassberg
Oppasser: Oda Konglevoll

Karriere: 56 starter. 10-5-9. Innkjørt: 1 936 651 kr

Hell Patrol har i år vunnet fem av 10 løp. Tre av disse mot eliten på Bjerke i tillegg til å vinne V75 løp i Sverige. 6-åringen blir en av to «hjemmebanehester» på startstreken i Nettavisen Oslo Grand Prix søndag 11. juni!