Hamres nye stjerne skal kjempe om 1,5 millioner i svensk storløp

STORTALENT: Frode Hamre kan smile etter at stortalentet Giveitgasandgo er invitert til Olympiatravet, med 1,5 millioner i førstepremie.

Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

STORTALENT: Frode Hamre kan smile etter at stortalentet Giveitgasandgo er invitert til Olympiatravet, med 1,5 millioner i førstepremie. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Artikkelen er over 1 år gammel

4-årige Giveitgasandgo gjorde en sterk debut for Hamre-stallen på tirsdag, så sterk at de ble invitert til det svenske storløpet Olympiatravet på direkten.

DEL

Den 28. april skal flere av Europas beste hester møtes i Olympiatravet på Åby travbane i Gøteborg. For å kunne delta i løpet med solide 1,5 millioner i førstepremie, må man bli invitert.

Én av de ti utvalgte er 4-årige Giveitgasandgo, trent i Larvik av Frode Hamre.

Knallsterk debut

Stortalentet gjorde sin første start for Hamre-stallen tirsdag, på Solvalla i Stockholm. Dette var også europadebut for den amerikanskfødte hingsten, og første gang over mellomdistanse. Mot tøffe konkurrenter ble han tredje, på tiden 12.6 etter en veldig rask sisterunde. Vinner av løpet var den norskeide stjernen Lionel, som også står på startstreken i Olympiatravet, som han vant i fjor.

LES OGSÅ: Hamre til legevakt – Hop rundet 4.000

– Givetitgasandgo ble kjøpt inn til stallen etter treårssesongen med sikte på de store løpene, og han har gjort alt rett i trening siden han kom til oss. Årsdebuten var virkelig bra og hesten er komplett i mine øyne. Olympiatravet er et løp vi virkelig setter høyt og vi har mange herlige minner fra Åby, sier Frode Hamre i en pressemelding.

Giveitgasandgo har sterke meritter å vise til fra USA. 12 seire på 30 starter, og over 3,7 millioner kroner innkjørt er den foreløpige fasiten. Ifjor sto han på startstreken i Hambletonian, verdens største løp for treårige hester.

Takket ja med en gang

– Giveitgasandgo så jeg en del som unghest og jeg har fått rapporter om at stallen har vært veldig fornøyde med treningen i vinter. Inntrykket på Solvalla var virkelig bra, og man skal huske at dette var første starten over 2140 meter, og mot eldre hester. Hesten vil være forbedret i finalen, og er utvilsomt et spennende kort. Jeg har stor respekt for Stall Hamres profesjonelle kompetanse. Jeg har i flere år invitert hester fra Hamre-stallen, og de har alltid takket nei hvis de ikke tror de kan kjempe om seieren. Med Giveitgasandgo takket de ja med en gang, så man kan regne med at denne spennede amerikanske 4-åringen er med å gjør opp om seieren i årets Olympiatravsfinale, sier Jon Walter Pedersen, sportssjef på Åbytravet.

LES OGSÅ: Hamre-dominansen fortsetter

Det kan bli en festlig sesong for Stall Hamre og de hardtsatsende hesteeierne Erik og Rebecca Christoffersen, som har flere sterke kort på hånden før årets storløp setter i gang.

På Hamre-stallen har de blant andre Waffle Cone, en 4 års hoppe som vant flere storløp i Skandinavia i fjor. 4-årige American Cheque har også startet sesongen bra, sist vant han bronsedivisjonen på Bjerke på enkleste vis fra dødens, og imponerte selv trener og kusk Frode Hamre.

Mye tyder på at det er mer jubel i vente.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags