Gå til sidens hovedinnhold

Tre barn har laget T-skjorter for Moria: – Det er ikke greit at barna i Moria ikke har det bra

Artikkelen er over 1 år gammel

Et innslag på NRK Super satte følelsene i gang hos tre barn i Stavern. Nå vil de gjøre noe for å hjelpe barn som har det verre enn dem selv.

Inspirert av #altblirbra regnbuen, som et symbol under Korona-pandemien, ønsker Emma Andersen (10), Hedvig Carlsten Hill-Jensen (7) og Augusta Louise Geirsdatter Titlestad (6) at alt skal bli bra for barna i Moria leiren på den greske øya Lesvos også. De vil bidra, og selger T-skjorter til inntekt for barna i flyktningleiren. Overskuddet av salget går til organisasjonen «Dråpen i havet», som jobber for å bedre situasjonen for flyktninger.

– Alle barn vi kjenner – ja, faktisk ALLE barn i hele Norge, bør kjøpe en T-skjorte, sier Hedvig.

– De voksne også, for det er ikke greit at barna i Moria ikke har det bra, mener Augusta.

– Nei, det er ikke greit. Derfor har vi både barne- og voksenstørrelser, slik at alle kan kjøpe understreker Emma.

De tre jentene håper de etter hvert kan overføre en god sum til Dråpen i havet.

Et bidrag betyr mye for de mange som har måttet forlate alt de eide på grunn av krig og forfølgelse. Dråpen i Havet bidrar direkte inn i flyktningleirene i Hellas med distribusjon av mat, klær og utstyr. I tillegg legger de til rette for aktiviteter og læring for både voksne og barn.

LES OGSÅ: Norge må bidra, det haster for de mest sårbare

Kan gi 60.000

Trioen har fått hjelp av sine mødre til å opprette både en facebookside og en Instagramkonto, og det er via disse kanalene og fra Det Gule Galleriet i Stavern salget vil foregå. Sjekk ut T-skjorter for Moria i sosiale medier.

De har laget 600 T-skjorter som koster 170 pr. stykk. I alle størrelser fra 1 år til 100 år.

– Hele koronasituasjon og brannen i Moria som de så på NRK Super er utgangspunktet for det initiativet disse ungene nå tar. Etter å ha sett på tv sa datteren min at det var synd på de barna. Da kom de på ideen om å gjøre noe for disse barna, forteller en stolt mor, Caroline Titlestad.

Mammaene føler at det er mye lærdom i dette og heier fram prosjektet til ungene.

– Får vi solgt alle T-skjortene blir det 60.000 til Moria. Det hadde vært gøy om folk var litt givervillige nå. Det håper vi på, avslutter Titlestad.

LES OGSÅ: Hiam, Line og Susanne opplevde Morias hjerteløse flyktningmottak. Nå ber de om hjelp fra Larviks innbyggere

Dråpen i Havet

Dråpen i Havet er en organisasjon der formålet er å hjelpe mennesker på flukt og da særlig barn og deres mødre.

Til tross for at organisasjonen i all hovedsak drives av frivillige, er Dråpen i Havet aktive bidragsytere inn i flere flyktningleire på de greske øyer og på fastlandet.

Vi mottar ikke statsstøtte og er derfor helt avhengige av privat støtte og donasjoner for å kunne hjelpe flest mulig.

Som fast giver er du med på å støtte vårt arbeid for mange av de over 70 000 flyktningene som befinner seg i Hellas. Det koster kun 100 kr pr måned å være fastgiver, men du kan selv velge et høyere månedlig beløp om du ønsker det. Støtten fra våre fastgivere gir oss forutsigbarhet og mulighet til å planlegge arbeidet fremover.

Vi bruker en stor del av inntektene til å dekke innkjøp av klær, vann, mat og utstyr til flyktningene lokalt. Dessuten gjør vi utbedringer i leirene slik at leveforholdene blir bedre. For å kunne ha kontinuitet i arbeidet og sikre opplæring av de frivillige dekker vi også kostnader for et visst antall koordinatorer på destinasjonene.

Dråpen i Havet er godkjent av Innsamlingskontrollen.

Slagord: «Vi gjør det enkelt å hjelpe mennesker på flukt»

Kilde: drapenihavet.no

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.