– Trenger du hjelp til å handle?

ØNSKER Å HJELPE: Aghiad Ajjoub er selv flyktning fra Syria og har bodd i Larvik i snart fem år. Nå vil han gjerne være til hjelp for eldre mennesker som ikke kan komme seg til butikken i disse corona-tider.

ØNSKER Å HJELPE: Aghiad Ajjoub er selv flyktning fra Syria og har bodd i Larvik i snart fem år. Nå vil han gjerne være til hjelp for eldre mennesker som ikke kan komme seg til butikken i disse corona-tider. Foto:

– Jeg er bekymret for alle de eldre som bor hjemme og ikke kan gå ut for å handle på grunn av coronaviruset. Derfor har vi fått laget en FB-gruppe som heter Handlehjelpen i Larvik, sier Aghiad Ajjoub fra Syria.

DEL

– Jeg kommer fra en annen kultur. I Syria er vi vokst opp med at vi skal hjelpe eldre mennesker, sier Aghiad Ajjoub.

Han kom til Norge i 2015 fra et krigsherjet hjemland, og har bodd snart fem år i Larvik. Her bor han sammen med kone og to barn.

– De som er eldre har et immunforsvar som gjør at de lettere blir alvorlig syke av coronaviruset. Derfor bør de helst ikke gå på butikken. Det er ikke alle som har barn og folk til å hjelpe seg, derfor tenkte jeg at de kunne ringe til meg, sier han smilende på godt norsk.

Aghiad deltar på det som heter introduksjonsprogrammet for flyktninger via NAV. Men nå er undervisningen stoppet der også på grunn av viruset.

– Derfor har jeg tid og mulighet til å hjelpe andre, sier han, sammen med sønnen Ali, som må være hjemme fra skolen.

Med seg til å lage en Facebook-side har han fått Line Møller, som jobber på Meny på Fritzøe Brygge. Line har reist til Hellas flere ganger for å hjelpe flyktninger som bor i leire der.

(saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Russefeiringen rammes: – Akkurat nå er det viktigere ting å ta hensyn til

– Et flott initiativ

– Aghiad er en av de syriske flyktningene som jeg har kjent lengst. Han tok kontakt med meg for å lage en Facebook-gruppe for folk som trenger hjelp til å handle. Der kan flere som har lyst til å hjelpe til, melde seg på, pluss de som trenger hjelp. Det synes jeg er et flott initiativ, sier Line.

– Jeg snakket med Line, for kanskje folk ikke stoler på meg fordi jeg kommer fra et annet land, smiler den sympatiske mannen, og legger til:

– Jeg har andre fra Syria som kan hjelpe til, og flere norske har også meldt seg tjeneste. De er alle medlemmer på FB-siden, sier han. I skrivende stund er det 77 medlemmer som kan tenke seg å hjelpe til med Handlehjelpen i Larvik.

Aghiad har litt erfaring med eldre og folk som trenger hjelp.

– Min søster er sykepleier og min far jobbet på sykehus. Før hendte det at jeg ble med dem på jobb og fikk være med å hjelpe til, sier han.

– Vi har et ordtak i Syria som sier: «Du er ikke en av oss om du ikke hjelper gamle eller barn». Jeg håper de som trenger hjelp tør å ta kontakt. Hvis de ikke er på Facebook, kan de bare ringe meg på telefon: 968 61 149, oppfordrer den gode hjelperen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.