To dager før julaften ble et nytt Larvik-selskap registrert i Brønnøysundregistrene. Firmaet heter Vera Larvik AS, og det er ikke hvem som helst som står bak.

Styret er nemlig besatt av flere av byens mest markante personligheter, med Michael Stang Treschow, administrerende direktør i Treschow-Fritzøe, og ABAX' Bjørn Erik Brandsæter Helgeland i spissen. Med på laget er også frisørgründer Jørgen Smith Larsen og journalist og tekstforfatter Tom Erik Andersen.

Reklamemann Per Bjønnes Kristiansen er styreleder.

Treschow-Fritzøe AS, Brandsæter Helgeland AS, Jørgen Larsen Invest AS og Tom Erik Andersen eier 25 prosent hver.

Rykter om nettavis

Hva som er tanken bak prosjektet er imidlertid ikke kjent. De involverte holder foreløpig kortene tett til brystet.

– Det er en forretningshemmelighet inntil videre, så jeg kan ikke fortelle noe om dette nå, sier Bjønnes Kristiansen da ØP ringer.

I fjor vår lanserte han, sammen med Helgeland og ABAX, nettjenesten Livet i Larvik. Og det kan bli mer. For i det siste har ryktene gått om at de to, sammen med trekløveret Smith Larsen, Stang Treschow og Andersen, går med planer om å dra i gang en ny nettavis i hjembyen.

– Ingen kommentar

– Er det noe i dette?

– Jeg kan ikke si noe, men dere vet jo hva jeg har syslet med det siste året. Sånn sett har det et noe beslektet forhold til det.

– Vil prosjektet kunne anses som en konkurrent til Østlands-Posten?

– Det kan jeg ikke kommentere nå.

ØP har vært i kontakt med tre av de fire investorene.

«Som du sikkert vet investerer vi i flere selskaper, både børsnoterte og lokale. Vi kommenterer aldri hvorfor vi gjør det,» skriver Jørgen Smith Larsen i en e-post.

Tom Erik Andersen er like sparsommelig med informasjonen:

«Det er riktig at jeg er med i denne selskapsetableringen, men det er alt jeg kan bekrefte og fortelle. Viser til Jørgens svar på e-post,» opplyser han.

Heller ikke den til vanlig så frittalende Helgeland ønsker å kommentere saken.

– Det gjør jeg aldri om mine investeringer.

– Blir det lenge til vi får se resultatet?

– Det er laget en plan på det, men slike selskaper tar lang tid å få opp og gå.

Michael Stang Treschow er utenlands og har ikke besvart ØPs henvendelser.

Bakgrunn fra Larvik Morgenavis

Både Tom Erik Andersen, Jørgen Smith Larsen og Per Bjønnes Kristiansen var på ulike måter involvert da Larvik Morgenavis kom på banen i 1995.

Sist gang Østlands-Posten opplevde å ha konkurranse om Larviks avislesere var i perioden 1995-96. Med Gunnar Ringheim som ansvarlig redaktør og redaksjonslokaler i Nansetgata gikk den nye lokalavisa offensivt til verks for å gi ØP kamp om leserne.

Tre av de fem som nå står bak Vera Larvik AS, var på hver sin måte involvert da Morgenavisa kom på banen. Per Bjønnes Kristiansen var aktivt med på etableringen, mens Jørgen Smith Larsen gikk inn på investorsiden.

Tom Erik Andersen, med bakgrunn fra blant annet ØP og Dagbladet, var ansatt som journalist.