Stavern Vel har startet kronerulling for treningspark

HASTER: Stavern Vel er nær ved å realisere en treningspark på Kaken. Leder Håvard Wannebo (innfelt) forteller imidlertid at de risikerer å måtte utsette prosjektet om de ikke klarer å fremskaffe 60.000,- i løpet av en drøy uke.

HASTER: Stavern Vel er nær ved å realisere en treningspark på Kaken. Leder Håvard Wannebo (innfelt) forteller imidlertid at de risikerer å måtte utsette prosjektet om de ikke klarer å fremskaffe 60.000,- i løpet av en drøy uke. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En treningspark på Kaken er i ferd med å realiseres, men Stavern Vel trenger 60.000,- til. Og det innen en uke.

DEL

Derfor la velforeningen ut en liten bønn på Facebook onsdag formiddag. «Nå trenger Stavern Vel litt hjelp fra innbyggere og næring tilknyttet Stavern, og vi har dårlig tid. I løpet av et år har vi samlet 240.000,- til treningspark på Kaken. Det er supert! Men for at kommunen skal kunne forskuttere spillemidler (300.000,-) og begynne «innspurten», trenger vi ytterligere 60.000,-. Dersom vi ikke klarer å skaffe dette i løpet av en drøy uke, risikerer vi at prosjektet må utsettes», heter det i posten.

Leder Håvard Wannebo forteller at de har jobbet med dette prosjektet i halvannet år. Først var treningsparken planlagt i Bukta, men har siden blitt flyttet til Kaken.

– Dette er i dialog med kommunen, som har vist stor entusiasme for parken. Men vi har fått beskjed om at vi må skaffe 60.000 kroner til. Det håper jeg virkelig vi klarer. Da kan parken realiseres fort, og de første spadetakene tas allerede tidlig neste år, sier han.

Skal plasseres sør på Kaken

240.000 kroner er altså allerede samlet inn. 170.000,- fra Sparebankstiftelsen DNB og 50.000,- fra Larvikbanken har blitt spedd på med 20.000,- av egne midler.

– Hva skjer hvis dere ikke klarer å skaffe 60.000 kroner i løpet av ei uke?

– Det vil jeg ikke forskuttere, men et alternativ er å utsette hele anlegget. Et annet er å realisere det med litt færre apparater. Men vi ønsker jo den beste løsningen. Dette vil bli et løft for folkehelsen både for fastboende og tilreisende i Stavern, sier Wannebo om parken som er tenkt plassert helt sør på Kaken-området.

I SØR: Det skraverte området viser hvor treningsparken er tenkt plassert.

I SØR: Det skraverte området viser hvor treningsparken er tenkt plassert. Foto:

Aktivitetsparken skal være et gratis lavterskeltilbud for alle, og vil bli utformet noe à la den i Indre havn. Den vil imidlertid ha en bredere målgruppe og flere og mer allsidige apparater, skriver Stavern Vel på sin Facebook-side.

Der man også finner informasjon om hvordan man kan bidra til å få prosjektet i havn i løpet av de neste dagene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.