TØNSBERGS BLAD: Ifølge Tryg Forsikring er fredag den 13. faktisk en sikrere dag enn alle andre dager i året. For ifølge statistikken skjer det færre ulykker på fredag den 13.

– Sjansen for å bli utsatt for trafikkulykker denne fredagen er vel ti prosent mindre enn andre fredager, og vi ser samme tendens for reiseskader, brann-, vann- og personskader, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring i en pressemelding.

– Stressnivået er større på fredager

Brandeggen kan fortelle at det generelt er fredager som er en ulykkesdag når det kommer til trafikkulykker, reiseskader, tyveri og innbrudd, men det gjelder fredager generelt og ikke fredag den 13.

– Det skyldes trolig mer at trafikken og stressnivået er større på fredager enn andre ukedager. Folk skal rekke over mye på en gang og reiseaktiviteten er langt større enn resten av uka. Likevel ser vi at fredag den 13. ikke skiller seg negativt ut i ulykkesstatistikken, sier Brandeggen.

Han tror noe av grunnen til at fredag den 13. ikke er en så stor ulykkesdag som mange frykter kommer av at folk er ekstra varsomme og tar sine forholdsregler denne dagen.

En lykkedag

Hvis vi skal tro Tryg trenger vi ikke være så bekymret for fredag den 13. Og hvis du fortsatt kjenner litt på bekymringene kan du tenke på at fredag den 13. faktisk er en lykkedag i noen land, som for eksempel i Italia.

Den nye UP-lederen: – Har folk ennå ikke skjønt hvor farlig det er?