Gå til sidens hovedinnhold

Tror du på felleskapet og Norge?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som nyvalgt 1. kandidat for Partiet Sentrum valgkrets Vestfold, skal jeg nå representere fylkets kommuner og innbyggerne sine interesser. De store spørsmålene og debattene står i kø for å bli besvart og løst.

Ikke bare av meg, men hele det politiske Norge. Ja til og med verden.

Vi er inne i en tid den moderne verden aldri har stått i, både når det gjelder covid-19 pandemien og klimakrisen.

Mange er urolige for fremtidig arbeid og skole, samtidig som man undrer om barnebarna har en klode å arve. Vi har levd et år under stramme tiltak, der mange allerede er hardt rammet av pandemien, mistet arbeid eller påført seg lidelser av sosial isolasjon.

Hvem skal jeg stemme på, og hvem sitter på de beste løsningene?

Politikere løser ikke problemer, mennesker gjør.

Vi politikere legger til rette for, og vi løfter frem, men vi løser ingenting.

De fleste partier i dag har veldig lik politikk, derfor se på hva som skiller partiene og politikerne fra hverandre.

Det er gjerne på de grunnleggende verdiene og i hvilken rekkefølge vi prioriterer som forteller om vi er den rette kandidaten.

Noen få politikere har også en viktig X-faktor, og det er å samle folk, det er ofte den faktoren som gjør størst forskjell!

Derfor skal jeg være ærlig med deg, og fortelle kort om noen av de vanskelige standpunktene vi politikere helst pakker inn og kort hva jeg brenner for. Så kan jeg håpe at du tar deg tid til å se på verdien og prioriteringene til partiet og kandidaten du tenker å stemme ved valget 2021. Din stemme betyr noe, også for deg!

- Mitt største engasjement ligger hos barn og unge. En god start på livet med riktige muligheter er den beste investeringen vi kan gjøre. Samtidig trenger de en sterk stemme!

- Energi utfordringene kan ikke løses med vindkraft alene. Derfor trenger vi kjernekraft og kan ikke sette slutt dato for olje og gass i 2030.

- Skal vi ha gode velferdstjenester og varme hender, må vi digitalisere mer av velferden. Her kan Norge og Vestfold bli best i verden og videreutvikle en allerede voksende næring.

- Abort nemdene skal fjernes. Kvinnen skal kunne bestemme over egen kropp

- Regions reform med tanke på Vestfold og Telemark er feilslått, dyr og har allerede kostet oss kutt i skoletilbudene på VGS. Den må endres!

- Vi må få tilbake ungdomsgruppene i politiet. Vi trenger nærpoliti som kjenner miljøet.

- Vi trenger ikke mer regulering eller høyere skatter. Men mer folk i arbeid!

Tror jeg vi kommer ut av klimakrisen og at vi får flere i arbeid. Helt klart. Ikke fordi jeg er politiker, men for jeg tror på felleskapet der alle bidrar med det de kan. Derfor trenger vi politikere som legger til rette for å gi alle en mulighet!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.