Hele åtte tiltalepunkter må 30-åringen svare for når han skal i retten.

Noe av det han skal ha sagt til politibetjentene egner seg ikke på trykk, men mannen så seg ikke for god til å uttale seg både om kvinnelige og mannlige betjenter og familiene deres, og hva han skulle gjøre med dem, hvis han bare fikk sjansen.

Han er også tiltalt for å ha sagt lignende ting til en kvinnelig ansatt ved en av byens utesteder.

LES OGSÅ: Direktør husker ingenting fra katastrofenatt på byen: Skremte familie og forsøkte å styre drosje i grøfta

Stort bannevokabular

Noen av sakene mannen må svare for nå snart, er hendelser to år tilbake i tid.

Politiet forteller at han både sparket og spyttet da de skulle få mannen til sentralarresten i Tønsberg. I tillegg rant det en jevn strøm av gloser mot politifolkene på jobb.

Ifølge politiet skal den tiltalte ha vært tydelig på at de kom til å angre på at de arresterte ham, og at han hadde det kriminelle miljøet i Larvik bak seg.

Han kalte dem horer, horunger, idioter, nazister og morapulere, og sa at de var de styggeste han hadde sett. Grunnen til utbruddet skal ha vært en annen post i tiltalen.

Den kommer her. For før politiet kom, skal han ha truet en kvinne på sentrumsadressen. Han skal ha knust en flaske og skal ha spurt henne om hun ville at han skulle stikke henne i halsen etter at hun ba ham om å forlate stedet.

Da han ikke gikk frivillig, dukket altså politiet opp. I tillegg til å ha blitt skjelt ut, slik de hevder, skal de ha blitt utsatt for slag og spark. et utløste nok et punkt i tiltaleteksten.

Mannen skal ifølge tiltalen også ha spyttet mot betjenter på jobb ved minst én anledning.

LES OGSÅ: De ansatte så noe muffens på utsiden av butikken. Da de sjekket, fant de noe de aldri har sett før.

Angrep ansatt

Litt senere, samme høst, skal han ha «klikket» på byen. Da var den en kvinnelig ansatt på et utested i sentrum som fikk gjennomgå etter at hun hadde bedt ham om å forlate stedet.

Ifølge tiltalen truet han kvinnen med at han skulle forgripe seg på de små barna hennes, og han skal ha dyttet henne i ansiktet med flat hånd.

Han skal ha kalt henne dum og det som verre er, og sparket til en stol.

Litt senere samme kveld dukket han opp på legevakta. Der skal han ha vært truende mot en sykepleier på jobb, og oppført seg på en sånn måte at flere pasienter ikke turte å passere ham.

LES OGSÅ: Årets flaueste innbruddstyv er kåret. Brøt seg inn i butikken på Tjøtta – låste seg inne og kom seg ikke ut. Og du vil ikke tro hva han hadde med seg ut da han ble sluppet fri

Tatt så fort han slapp ut

Etter å ha oppført seg slik på akutten, kom politiet enda en gang for å arrestere ham. Heller ikke denne gangen ville han gjøre som politiet forlangte, og ifølge politifolkene hadde han kommet med en rekke ukvemsord mot dem.

Ordene er listet opp i tiltalen, men de fleste kan vi ikke skrive. Da han satt i politibilen på vei til arresten sa han også at «han hadde spist opp (betjentens navn) om han ikke hadde hatt håndjern på ryggen» og «dere vet ikke hvem dere kødder med».

Hvis tiltalen stemmer, ble han ikke værende lenge i arresten i Tønsberg, for bare en times tid senere ble han stoppet på gata der. Da ble han tatt med skrutrekker på innerlomma, noe påtalemyndigheten anser som et våpen i denne sammenheng.

LES OGSÅ: Da Caroline (23) hadde spist fiskegratengen, kjente hun noe rart i munnen

Et nivå opp

Som så ofte i slike saker er det rus involvert. Mannen er også tiltalt for besittelse og bruk av amfetamin og cannabis. Han skal også ha gått inn på en fest i løpet av denne toårsperioden og forsynt seg av barskapet der.

Han skal også ha utøvd vold mot en kvinne ved å ta kvelertak, lugge og sparke henne. Det er egne tiltalepunkter i saken.

Den delen av tiltalen som handler om å true, skjelle ut og utøve vold mot politiet, er tatt ut av statsadvokaten på grunn av de sakenes karakter.

Rettssaken er berammet 19. september.

LES OGSÅ: Juniorspiller slått rett ned på fotballkamp: – Noe av det sykeste jeg har sett på en fotballbane