(Sandefjords Blad)

Det sa sandefjordskvinnen Anne Tarasenko som mistet sin kjære sønn, den 21 år gamle Christer Tarasenko i  en motorsykkelulykke for 20 måneder siden.

Hun fortalte om hvordan dødsulykken preger de pårørende hele livet i Trygg Trafikk sin «Lys til ettertanke» markering ved Skjee kirke i Sandefjord kommune.

LES OGSÅ: Ord til ettertanke i Skjee kirke

Det var i en kraftig front mot frontkollisjon mellom motorsykkel og bil at Tarasenko mistet sin kjære. Kameraten som også kjørte motorsykkelen, mistet også livet. Kvinnen som mistet sønnen sin i den meningsløse og brutale ulykken kommer med denne oppfordringen til bilister:

– Det er så enkelt å tråkke for hardt på gasspedalen, og tro at man kommer raskere fram. Du vinner kanskje bare noen sekunder. Det er ingenting, trykk forsiktig på gassen, råder hun.

Den stille protesten mintes de fem som døde, eller ble skadet i trafikken i Vestfold i 2016. Markeringen viste også støtte til alle som har opplevd en trafikkulykke på nært hold.

LES OGSÅ: Kjørte av veien da han skulle av E18

Antall drepte i Vestfold-trafikken er det nest laveste siden 50-tallet. Nedgangen i antall trafikkdrepte viser at trafikksikkerhetsarbeidet gir resultater, men fremdeles er det langt igjen til Trygg Trafikk og myndighetenes sin visjon om null drepte og skadde.

Tidligere denne uken sa distriktsleder i Trygg Trafikk Mette Magnussen dette til Sandefjords Blad:

– «Lys til ettertanke» er et arrangement for alle de som selv har opplevd trafikkvolden på nært hold, men det er også et arrangement for alle som ønsker å vise sin respekt og vise at de bryr seg.

 

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og fylkesmann Per Arne Olsen var til stede under aksjonen sammen med pårørende, politikere, nødetater og veimyndigheter.