En tur til Salsås er toppen

Utsikten fra Salsås er utrolig.

Utsikten fra Salsås er utrolig. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Å gå til Salsås gir deg en tur med mange muligheter for fine naturopplevelser og flere andre aktiviteter.

DEL

– Stiene starter som regel fra gode parkeringsplasser, forteller Tor-Arne Paulsen.

Han har skrevet om flere turer for Larvik og Omegns Turistforening som også ligger på ut.no.

 Paulsen forteller at du for å komme til Salsås følger RV 302/Brunlanesveien til du kommer til avkjøringen merket til Ra Ungdomskole.

Ved avkjøringen her ser du også en Rema 1000 butikk. 400 m etter avkjøring kommer parkeringsplassen for Ra Ungdomskole, på venstre side av veien. Her er det god plass for parkering.

Topptur til Salsås

– Videre går turen inn mot foten av Salsåstoppen, på skogsvei eller bilvei. Og så på stiene. Du finner flere områder hvor du kan benytte muligheter til f.eks bading, fisking (Ulfbakktjørn /Bakkanetjørn), tunnelvandring (Langevanntunnelen) , og/eller klatring (Ingridåsen, på Ulfsbakktjøn siden).

Og går du i området på riktig årstid, hvorfor ikke ta med en kurv for sanking av sopp eller bær, skriver Paulsen.

"Eller du kan som de fleste, bruke turen som en flott trimrunde på ettermiddagen, samtidig som du får muligheten til å nyte en flott utsikt ut over omlandet sør for åsen. Du ser enkelt ut over Larviksfjorden i øst, og videre ut mot Svenner. Videre vestover fra Rakke og helt ut til Jomfruland. Alt dette kan beskues fra rasteplassen rett før selve toppen av Salsås. "

– Selve topp-punktet ligger langs stien som går rundt til baksiden av åsen, og videre ned mot Bakkanetjørna, Sports-kapellet, eller kanskje en tur til Eikedalen eller sørover igjen mot Tanum.

Den beste turen er kanskje å runde Ulfsbakktjern tilbake til der du parkerte. Fra baksiden har du også fin utsikt nordover i kommunen. Både underveis og på toppen, er det tilrettelagt for å kunne tenne bål. Det er også en liten gapa-huk på toppen, hvor niste kan fortæres om det er regn eller snø i lufta, skriver Paulsen.

Sitteplasser finnes det flust av, så her kan du trygt ta med deg venner eller familie. Oftere en før ser vi at ivrige mosjonister og turgåere også benytter ettermiddag og kvelden til turene sine. Tar du med hodelykt, er du sikret en snuble-fri retur, etter at du har beskuet solnedgang eller oppstarten på kveldens stjernehimmel fra denne fine Larviks-toppen.

God tur!

PS. Ønsker du å ta buss til denne turen? Linje 03 Nevlunghamn, har stoppested ved avkjøringen opp mot Ra ungdomsskole. Eller du kan benytte Linje 208 til Veldre. Gå av på endepunktet, og gå 3-400 meter til Ra Ungdomskole.

Artikkeltags