Gå til sidens hovedinnhold

Tveter vant landsmesterskapet – kan Filip slå verdens beste i helgen?

Artikkelen er over 2 år gammel

Kasper Tveter klemte til med ny personlig rekord og gull i landsmesterskapet under første dag i flotte Sørmarka Arena fredag.

Kasper Tveter er med i 16-årsklassen og er dermed med i sitt siste Landsmesterskap på skøyter, før han må over i juniorklassen.

Til tross for mye sykdom i vinter klemte Fram-løperen til med karrierens beste løp på sprintdistansen fredag, og slo alle konkurrentene på 500 meter. I siste par skøytet han inn til 37,78 og var hele 54 hundredeler foran neste på lista, Ulrik Berge fra Fana.

Tveters gamle bestenotering på distansen var 38,05 fra november, ifølge statistikksiden speedskatingresults.com.

I Stavanger blir det et travelt program for Tjølling-gutten med kroppen proppfull av skøytegener. I utgangspunktet skulle han gå distansene 500, 1.000, 1.500 og 3.000 meter. I tillegg er han påmeldt på lagtempo for Vestfold, med Hermann Hoff fra Sandefjord og Ask Darup fra Tønsberg, samt fellesstart.

På lagtempo-øvelsen blir det trolig en kamp om sølvet, bak storfavorittene fra Stavanger, men mye kan selvsagt skje på distansen som er hele 3.200 meter.

– Kasper har hatt en trøblete sesong så langt med mye sykdom. Han har derfor ikke trent og konkurrert slik han hadde tenkt, og han står trolig over 3.000 meteren, sier lagleder Kathrine Møller Nordal.

Kasper Tveter har likevel medaljeambisjoner på samtlige distanser han deltar i og han kjemper for å bli tatt ut på neste landslagsuttak – selv om sykdom altså har ført til at han ikke har klart å kopiere fjorårets supersesong. 

12-åringen Filip Møller Nordal er med i sitt første Landsmesterskap når han straks reiser til Rogalands hovedstad. Gutten fra Byskogen skal gå 500, 1.000, 1.500 meter og fellesstart over 2.800 meter. I tillegg går han for Vestfold 2 i lagtempoet.

– Filip gleder seg enormt til å reise til Stavanger for å møte de beste i Norge i hans årsklasse. Det blir nok tøft å få med seg gullmedaljer, for Didrik Eng Strand fra Hamar kommer også. Han er verdens beste 12-åring, og han knuser rekordene Sverre Lunde Pedersen og de andre kanonene hadde da de var på samme alder, sier lagleder – og i dette tilfelle mamma – Kathrine Møller Nordal som legger til.

– Formen til Filip er uansett god, og han har satt noen fine personlige rekorder i det siste. Teknikken hans passer også godt i den flotte innendørsarenaen i Stavanger. Det blir spennende å se hva han kan få til.

Kommentarer til denne saken